torsdag 24 oktober 2013

Layout gjord efter skissen hos Scrap-Perra förra veckan...

Jag får ibland lust att skapa utifrån givna ramar och då är ju skiss ett bra alternativ. Och förra veckan så fastnade jag för Maries skiss som vi hade som Veckans skiss hos Scrap-Perra. Skissen hittar du här.

Och min tolkning blev så här. Det är ett foto på dottern med sin bästa kompis från Järfälla, hon blev bjuden på kalasfirande och då passade jag på att ta kort. Mönstrat papper kommer från Bella Blvd, en gammal serie som vi fick som present när vi var på CHA förra året.
Jag har använt två olika stenciler och distress ink pad i bakgrunden. Massor av stickers och lager med mönstrat papper. Svart signo-penna till falska stygn.
Ännu mera lager...
Ännu mera lager....
Ha en bra helg när du nu får gå på helg.... Själv ska jag till Borlänge på lördag och testa ett badhus där som ungarna ÄLSKAR... och söndag är det innebandymatch för sonen och sedan fixa grejer hemma för att sedan nästa vecka åker vi på minisemester.

torsdag 10 oktober 2013

Inspiration finns överallt...

Ni som följer mig på Facebook vet att jag har planer på att göra en stooooor elefant-tavla som är 100 cm x 100 cm... Jag håller på med en stor tavla just nu men har börjat med ett dubbelhjärta som är princip klar... Men i helgen när vi var i Karlstad så fick jag lite tid att påbörja en tavla där så då tog jag tillfället i akt att göra en lite mindre elefant-tavla. Och inspirationen till det kom från detta kort som jag har tagit på ett skyltfönster i en lokal affär i Sala...
Tavlan är en canvas som är 30x60 cm som vi har tagit hem några st till Scrap-Perra... får se om jag använder upp alla hi hi...

Bakgrunden är i princip bara Distress Paint - två rosa varianter och sedan en grå. Jag har även tagit vit gesso blandat i för att få mjuka övergångar och sedan har jag tagit lite Golden Fluid Magenta... ni ser de lite mörkare färgerna för att få lite kontrast.
Glitz rollerstämplar är roliga att leka med och jag har testat lite olika archival inks dynor, bland annat denna nya gråa. Även en rosa Magenta Hue har jag stämplat lite löst med en Tim Holtz stämpel med text, love it!!!
Själva elefanten hade jag ritat ut med blyerts och sedan har jag fyllt den med Modeling paste. Innan den hade torkat så gjorde jag lite mönster och det är ju inspirerat av statyn ovan.
Lite närbild. Jag hade gjort ett försök att färga in elefanten med grå gelatos men det såg inte bra ut så jga har målat över den med gesso igen...
Och här hänger den på vardagsrumsväggen... när jag i morse frågade barnen var jag skulle hänga upp den så sa dottern: "Men mamma, först måste du ju bestämma dig var tavlan ska hänga och sen måla den, annars så passar ju inte färgerna..." förstår inte alls vad hon menar....
Snart redo att ta itu med min stora elefant-tavla...och det blir nog flera små elefanttavlor.

onsdag 9 oktober 2013

Canvas till vardagsrummet

Denna tavla hänger numera på vår vägg i vardagsrummet. I botten den färg vi har på fondväggen och sen har jag jobbat med vit gesso, lumierefärger och även papper för att skapa vas med blommor.


måndag 7 oktober 2013

Härligt minne bevaras och härliga papper från Basic Grey

För mig är det viktigt och roligt att dockumentera vissa händelser i barnens liv och detta fotot är taget från när Samuel fick en ny cykel som han förmodligen och förhoppningsvis kan ha länge.

Jag har jobbat med Basic Greys serie Carte Postale, härliga dova färger i turkost och brunt. I botten en kraft cardstock, härlig kombination!!!
Några blommor och lie blandade dekorationer...
Lite guld Distress Paint genom stencil och lite svart stämpelfärg...
Och jag har kärat ner mig i en av Timpans avlånga dies, äntligen har jag investerat i långa plattor så jag kan få ut dem....
Layouten är bloggad för Scrap-Perra för ett antal veckor sen....

söndag 6 oktober 2013

Nytt liv efter flytten...

Vi har börjat vara duktiga... (eller inte lika duktiga nu är det är kallt)...men vi rör på oss mkt mera nu så det blev investering i nya skor och då blev det för mig, maken och även sonen som investerade. Dottern avskyr tennisskor så till henne var det ingen ide att köpa nya.
Många lager med färg och det är skapat med stenciler och masker samt olika medium som distressdyna, mister och stämpelfärg.
Ut och rör på er... jag oxå, måste komma igång med det igen.