måndag 29 april 2013

Canvas känd från TV

Den här härliga tavlan gjorde jag under Karlstad mässan. Tanken var att leka med Lumiere färger och Dylusion ink spray och detta blev resultatet. Mer bilder och beskrivning hittar du här i Scrap-Perras blogg.


Och vaddå känd från tv? Jo, Nyhetsmorgon var och gjorde ett reporage från mässan och jag och tavlan hamnade i bild....


söndag 28 april 2013

Turkost och svart - mums!!!

Detta är en riktig kladdsida....ni vet när ni mistar och leker med färger på stenciler och masker så blir det ju alltid lite kvar på stencilen. Detta ska man ju inte torka bort utan göra "rent" genom att vända på den och ta på en annan sida i en art journalbok. Och början på den här sidan är just sådant. I botten så finns det ett turkost mönster av en negativ stencil - jag tror att det är den turkosa Heidi Swapp mister Color Shine.

Sen har jag byggt på med den turkosa Dylusion mistern med en annan stencil och hade då en början på en turkos sida. Sedan var det "bara" att bygga vidare. Och det har jag gjort med svart gesso genom en av Primas stenciler och turkos och svart distress ink dyna runt kanterna.
Närbild på del av mönstret
Ännu mer närbild. Texten är från ett stickers ark med massa ord och ditlimmad med Decopagelim.
Tack för titten!!!

fredag 26 april 2013

Art for myself

Ni har väl inte missat bloggen Art for myself??? Jag har haft förmånen att få gästa där och har nu visat mitt andra inlägg i bloggen. Om ni har missat första så följ länken här.

Men här har jag lekt i min Dylusion art journalbok och gjort ett dubbeluppslag. Jag har lekt med Golden Fluid Acrylic färgerna - jösses så starka i färgerna trots att de är lite genomskinliga och väldigt lättflytande och dryga!!!  Räcker med bara några droppar. Det är de gula och mörkturkosa prickar som är Golden färger. Det är Prima stenciler skapade av Donna Downey.

Och jag har även använt Deco Arts Crafters Acrylic färger som också är lättflytande men inte lika starka i färgerna. Det är de röda och turkosa blommorna som är gjorda med dessa färger. Även den är  en Prima stencil som Donna Downey har skapat.

Journalingen har jag skrivit på en transparant journalingruta med svart Sharpie penna. Ni ser även lite cirklar i turkosa och gula färger - det är Dylusion mist som jag har mistat med genom en stencil från Crafters Workshop.
Jag har även haft på vit gesso på kanten på boken och mistat vatten på den så att den rinner...
...och då Dylusion mister inte är vattenfasta så tar gesson upp färgen och blir lite mer färgglad än vit :). Om man inte vill att det ska vara någon annan färg en vit så får man göra "rinnig-detaljen" före man har mistat eller skapa en vattenfast mist av akrylfärg och vatten.
Temat då - jo det är Jag är bra! och jag ville då påminna mig själv om att man duger som man är!!! Viktigt att tänka på och något som jag försöker vidareförmedla till mina barn också.

onsdag 3 april 2013

Bloggar ju regelbundet i Scrap-Perras blogg...

så jag får väl åtminstone visa upp vad jag har visat där...

Här är en bakgrund till en art journalsida men då jag inte riktigt har hajat detta med budskap när man skapar art journal ännu plus att jag inte har alla mina pysselsaker framme så blir jag lite handikappad. Så detta är än så länge bara en bakgrund. Vi får se om det blir något senare eller ej.

Detta är en sida som har växt fram i flera omgångar. Ni vet att när ni använder masker och stenciler och har sprayat på dem och liknande så ska man inte göra rent dem genom att tvätta av dem med vatten utan du ska använda det överflödiga på en annan sida i en art journalbok. Så först i detta är det lite test av Dylusion mister för att visa färgintensiteten som jag har gjort på någon träff. Och sedan har jag "rengjort" en bokstavsstencil i lilafärg på denna sida också. Och därefter har jag fortsatt med färgtemat. Så chevronstencilen har jag "medvetet" haft på sidan med de nya Distress Paint.
Jag har även försökt med rosa Distress Paint med en lite mask men då färgen är väldigt lättflytande så blev det för mkt som kröp under. Så nästa gång får jag dutta färg vid sidan om och dutta med en svamp så blir det bättre. Jag har även stämplat lite rutmönster med Distress Paint - se bara till att göra rent stämpeln direkt så att färgen inte fastnar.

Lite svarta ringar med en kork till limburk och svart gesso, lite washitejp och så var jag klar.