torsdag 28 februari 2013

Alla Hjärtans Dag kort till grabbarna i familjen

tänkte visa idag de två kort som jag gjorde till grabbarna i familjen, Kristins får ni se lite senare. Jag har en gammal Magnolia stämpel med Edwin med hjärta som jag hade tänkte till just denna typ av kort.

Jag har målat med Distress Markers på akvarellpapper. Först till Samuel, i gröna toner. Det är gamla October Afternoon papper.
Maken fick ett lite mer sterilt kort. Även här är det spillbitar av olika märken. Lite washi tejp här och där.
Tack för titten!

tisdag 26 februari 2013

Layout kurs med Finnabair

Kurs nr 2 för Finnabair i helgen var en layoutkurs som hon kallade för Iny Memories. Tanken är att du ska kunna scrappa gamla foton som kanske är svartvita eller lite bruna. Då jag inte hade några gamla foton så fick jag framkalla ett på familjen som jag skrev ut i sepia toner. Och det blev perfekt till de färgskalor som vi fick papper i.

På den här kursen fick vi leka med hel del av Prima saker - både nya och gamla och de mesta av detta har vi beställt till Scrap-Perra. Och kan säga att efter denna kurs så blir jag mer sugen på Chipboard så detta kommer jag definitivt titta på att ta in (men säg inget till Perra)



Kommer definitivt göra fler layouter i denna stil!!!!

måndag 25 februari 2013

Gästar hos Art for myself

Det är ett gäng tjejer som har dragit ihop en ny blogg för art journal som ska handla om en själv och jag har fått förmånen att få gästa där. Varje månad har ett tema och januaris tema gjorde jag utan att gästa i bloggen och visade den här förut och nu har jag gjort mitt första inlägg i bloggen och det är med februaris tema - Här är jag.

Så spana in inlägget i bloggen där jag har beskrivit processen lite mer.





Tack för titten och ha en bra vecka!!!

söndag 24 februari 2013

Härlig kurs med Finnabair - Anna Dabrowska!!!

Åhhh vilken härlig dag jag hade igår. Jag fick äntligen träffa Anna Dabrowska igen och fick möjligheten att gå två kurser med henne. Jag visar här först Canvas kursen och här är mitt resultat!!! Jag är helnöjd med resultatet och kursen och fick lära mig massor av tips. Jag har ju gjort en tavla tidigare men har lärt mig massor som jag kommer att testa på olika sätt.




Tack för titten!!!!

fredag 15 februari 2013

Jag gillar den här sidan mkt

av flera anledningar, dels för att jag har fångat sonen i en vanlig vardagssituation och scrappat om den. Men så gillar jag färgerna, upplägget och att sidan blev som jag hade tänkt mig....

Jag bloggade den här hos Scrap-Perra för ett tag sedan så ni hittar mer bilder där och beskrivning vad jag har gjort och använt.
Men jag har lekt med kladd och klet på en vanlig layout och det var min målsättning när jag gick online kurserna med Nat och Christy samt de kurser som jag gick på Scrapbooking med hjärta förra året.

Ha en trevlig fredag och helg.

måndag 11 februari 2013

Kort till en som slutade på jobbet

Min chef på jobbet skulle sluta så jag gjorde ett kort till honom. Jag har använt en stämpel från K-Designs som jag köpte just för sådana här tillfällen så det kändes skönt att jag kunde få till att använda den....

Jag valde att göra ett ganska enkelt kort med att stansa ut vit cardstock med en cirkel spellbinders och sedan en scallop i mönstrat papper bakom. Jag har använt distress ink pad på den vita cardstocken, applicerade den när jag fortfarande hade kvar spellbindersdien på, då blir det en snygg vit ram. Har lärt mig det av Åsa. 
Några enkla blommor och blad. Den blå blomman har fått lite Glimmer Glam för att piffas upp lite.
Tack för titten.

lördag 9 februari 2013

Enköpingspyssel!!!

Förra helgen så var jag iväg till Enköping för en dags pyssel då föreningen Enköpingspyssel anordnade en träff. Sedan råkade bli så att vi tog delar av butiken med oss så det blev lite jobb också men jag hann pyssla lite.Bland annat hade jag med mig årets skolfoton och påbörjade med sonens foton men det blev så mkt torktid att jag hann göra klart dottern. Typiskt när jag hade tänkt göra en layout på sonen för en gångs skull...

Nåja, visar här dotterns kort. Jag har lekt med Echo Park serie, lite olika chevron masker och lite blommor.
Sorry för exponeringen...
Dold journalin.
Jag intervjuade barnen om lite olika saker om vad de tycker om skolan, roligaste ämnen, vilka de leker med, godaste maten etc och detta skrev jag ner som journaling. Tänkte att det skulle vara lite kul att komma ihåg. Ska nog bara skriva ner vilken skola det är också så att det inte glöms bort.
Kom ihåg att dokumentera barnens vardag också.

Tack för titten, lämna gärna en kommentar. Har lagt till att jag ska godkänna dem då jag har fått lite konstiga spamkommentarer som inte var så roliga....

fredag 8 februari 2013

Maken fastnade på bild

Gjorde en layout på sonen som jag bloggade för Scrap-Perra förra veckan och fick 3 layouter gjorda den kvällen (eller två klaraa och en tredje nästan klar). Här visar jag den med maken på fotot.

Väldigt enkel och clean & simple för att vara mig. Allt papper och journaling och stickers kommer från Echo Parks Scoot serie som har nyligen kommit till Scrap-Perra. 



onsdag 6 februari 2013

Art Journal om 2013 enl en skiss

För någon vecka sedan hade jag en skiss i Scrap-Perras blogg - Veckans skiss. Den såg ut så här, jag kom på den när jag satt på flygplatsen i Finland och väntade på att få komma hem... det var förseningar på flyget.
Och min tolkning blev en art journalsida om 2013 - gjorde den för någon vecka sedan men har inte haft ork eller tid att blogga om den. Det är utifrån januari temat - Art for myself där man skulle göra om sina planer för 2013.

Jag har gjort den i min egengjorda art journal album. Den som jag har gjort för att likna Donna Downeys. I botten gesso, sedan akrylfärg och sedan gjorde jag "solens" strålar med Tissue wrap från Tim Holtz. Dessa satte jag fast med mod podge och gjorde skuggningar med Big Brush från Faber-Castell samt lite Lumiere akrylic färger. Runt hela tidan har jag även haft på lite Distress Ink pad, Lumiere färger.

Bakom flärpen har jag fortsatt med samma stil.
Lite här och där lite Glimmer mist med hjälp av en mask från Donna Downey. Svarta cirkeln runt 2013 är Liquitex Acrylic Ink.

fredag 1 februari 2013

I dag bloggar jag hos Scrap-Perra

med den här härliga layouten som är skapad med färska nyheter som kom igår. Och den här layouten är utifrån veckans skiss på Veckans skiss :) där även Scrap-Perra var månadens sponsor.

För mer detaljer och info om material så spana in blogginlägget hos Scrap-Perra här.
Ha en härlig fredag och helg. Imorgon ska jag till Enköping för en hel dags pyssel....längtar!