onsdag 23 januari 2013

Grattis kort till en 8 åring!

och jag tror att ni kan gissa att det är till en kille som fyller 8 år :)

Jag hade ett uppstämplat motiv med Kenny K som jag redan hade målat med Tombow pennorna. Jag grävde bland mina spillbitar och hittade dessa härliga färgglada papprerna från Crate som jag komponerade ihop. 
Dottern gjorde också ett kort men det glömde jag att ta kort på, det blev lite bråttom att åka iväg till kalaset.

Tack för titten!

lördag 19 januari 2013

Rosa och lila layout

Igår var jag hemma med dottern och vabbade då maken var iväg på Formex för att spana in vad för nytt och påfyllning som vi behöver. Och jag såg på FB att det var ingen utmaning i gruppen En kväll - en utmaning och då dottern har tjatat länge på att få ha en utmaning till så blev det en igår. Och det var att skapa i rosa och lila, man fick ha andra färger med.

Och jag gjorde ett inspirationsalster till den tävlingen. Jag utgick ifrån en skiss från Veckans skiss, ni ser den här.  Mönstrade papper kommer från ett gammalt paper pad från Basic Grey.
För att skapa olika lager så har jag använt olika masker och stämplar. Misterna och dynorna går i rosa och lila toner. Även blommorna har fått färg på sig iform av mister och glimmer glam.

Och swirlsen var i chipboard som jag har mistat med Dylusion i rosa och lila och sedan ett lager Glimmer Glam på för att få glitter, syns knappt på fotot nedan.




Tack för titten och tack ni som deltog i utmaningen!

fredag 18 januari 2013

Gamla minnen

Jag har varit dålig på att framkalla foton och har den senaste halvåret eg skrivit ut hemma men nu har färgen tagit slut och vi har inte orkat fylla på så det blir mest svartvita foton. Men i samband med att jag städade rummet så la jag lådan med foton på lite mer lätt-tillgängligt ställe och rotade i den igår. Och då hittade jag det här härliga kortet på dottern som leder till så mycket minnen. Dels att hon alltid vill ha gummistövlar på sig, fortfarande hennes favoritskor! Och de dubbla mössorna, brås nog på sin mamma som har mössa på sig även på sommaren :) och så de härliga rosa shortsen som hon smutsade ner med svart olja!! första gången hon hade dem på sig. Som tur var så gick det bort i tvätten och hon kunde ha shortsen på sig 3 somrar till. Hon var en riktig spinkis... Allt detta har jag skrivit ner på journaling tag som är dold bakom fotot.

Jag har lekt med MME Lucky In Love som precis har kommit till Scrap-Perra. Ni kommer nästa vecka i Scrap-Perras blogg se en layout där jag har gjort på sonen istället, precis lika färgsprakande som denna.

Och jag har skapat denna layout utifrån denna veckans skiss från Ulrika Wandler, ni hittar hennes skiss här.

I botten på allt så har jag kladdat med Liquitex White Opaque Flakes som vi nyligen har tagit in till Scrap-Perra. Den har jag blandat med Vibrant Turqouise från Dylusion för att få sådär färgsprakande turkos. Kletat ut det lite här och där.

Med två olika chevron masker, en från Crafters Workshop och en från Studio Calico har jag med Distress Ink pad kletat på lite här och där. Och Tattered Angels Glimmer mist i turkos och rosa färger även det här och där.

Ni ser även att papprerna har fått lite färg på sig och en Donna Downey mask har gett rosa prickar med hjälp av en Distress Ink Pad.
Lite stämplar har jag också använt för att skapa struktur och lite chipboard pilar. Dessa kommer faktiskt från Basic Greys True Love serie.Och lite washi tejp hittar ni också.
Ni ser lite av en tag  med streckad linje under fotot, där har jag dold journalingen. Lite blommor som dekoration och voila, klar!!
Tack för titten!

tisdag 15 januari 2013

En layout med mig på bild...

Med ledig tid och nu när jag har gjort i ordning lite mer i mitt scraprum så finns det mer tid att skapa. Och i helgen så valde jag att skapa en layout med utgångspunkt från förra veckans veckans skiss som jag hade gjort och då med ett kort på mig. Här ser ni hela layouten klar.
Jag hade egentligen ingen plan utan valde först papper eftersom fotot var svart/vitt. Sen efter det valde jag stencil och färger på mister och började mista lite här och där.

Sedan rev jag papper och distressade kanterna. Och efter det rotade jag lite bland blommorna för att hitta matchande färger (som jag precis hade sorterat upp i olika burkar/skålar). Men jag nöjde mig inte där utan jag började rota bland mina chipboards och hittade den som jag har bakom fotot. Den är ofärgad egentligen och valde att färga in den med distress stain och sedan ett lager clear rock Crackle Paint. Efter att den hade torkat tog jag en till färg av distress stain (tea dye) för att få fram sprickorna lite mer.
Papperssnuttar, washitejp och blommor
Tack för titten!!!

fredag 11 januari 2013

Färgexplosion i min art journal

Jag hade börjat leka lite i min art journal från Dyan Reaveley men det blev katastrof.... så den sidan fick vara en stund innan jag tog tag i den. Och det gjorde jag genom att ha på ett lager gesso över HELA sidan. Och då jag hade lekt med dylusion misterna som inte är vattenfasta så reagerade såklart gesson med den men det blev en ganska cool effekt. Här ser ni hela sidan när den är klar...
Efter att jag hade haft på gesso så tog jag och lekte med Liquitex Glass Beads genom att ha det på sidan lite här och där. Det är som lim med små små glaskulor i sig och när den torkar blir den genomskinlig och du ser endast de små glaskulorna. Du ser nedan lite av den effekten. Eftersom det blev en liten kontrast mellan att limmet hade torkat och där blev det lite mörkare partier så drog jag över med lite akrylfärg för att jämna till övergången lite.
Sedan har jag lekt med lite olika stenciler och mister, stämplar och washitejp för att skapa struktur. 


Jag höll länge på med vad jag skulle göra utöver bakgrunden men tillslut blev det bara två stämplar; Inspire och Believe - det fick räcka....

onsdag 9 januari 2013

Temat i december...

var blommor i fokus och det passar verkligen min stil när det gäller layouter då jag under hela hösten har haft mycket blommor på mina layouter. Och på den här så ville jag förändra blommornas färg för att de skulle matcha färgerna på pappret som är från Graphic 45. Mer info om vad jag har använt finns i inlägget här hos Scrap-Perra.
Närbilder nedan



Tack för titten!

tisdag 8 januari 2013

En canvas kompis

Jag visade en canvas i Scrap-Perras blogg i december (ska visa den här sedan) och jag ville göra en kompis till den. Och den ville dottern ha så jag skulle ju så klart göra något i rosa!

Så det är en canvas i 18x24 cm och först hade jag lite strukturpasta i form av Gel beans från Liquitex genom en stencil lite här och där. Ni ser det lite upphöjda... sen var det dags att måla, grönt upptill och rosa nedtill. Vasen fick bli lila och svart denna gång och så rosa blommor så klart.

Så nöjd med skuggningen på det lila, först är det akrylfärg i botten och sedan har jag tagit mina gelatos och tagit den lila här och där och dragit ut det med fingret. Blev ett sådant djup att jag är mer än nöjd!!!

Även här lite skuggor med gelatos i rosa och lite svart. Lite olika stämplar här och där för att få lite mer struktur.

Om ni läste mitt inlägg hos Scrap-Perra så vet ni att det var inspiration från Donna Downey som fick mig att göra dessa tavlor. Funderar på att hoppa på hennes Create Canvas kurs som hon har. 1 per månad så antingen tar man alla eller väljer vilken månad man vill ha.

måndag 7 januari 2013

Kände för att göra en layout med Pan Pastel på

så då gjorde jag det :). Började med att ta fram vit cardstock och en Donna Downey mask från Prima och smetade ut lite modeling paste, ungefär som ett cirkel.

Sedan valde jag ut papper för att få koll på färgskalan och valde gamla papper från MME som går i gult, grönt, orange och lite grått. Färgerna på Pan Pastel fick då bli grönt, lite gult och orange
Jag applicerade ut Pan Pastel med verktyget Sofft - som små skumgummikuddar. Dock kan jag säga att det är svårt att få det snyggt utan att trasa sönder verktyget när det är så mycket struktur som i modeling paste. Så man får nog acceptera att det blir lite trasigt eller så vara väldigt varsam (eller inte ha så mycket struktur som jag har.

Några närbilder.


Eftersom det kommer vara en layout som kommer sitta i en plastficka så jag faktist valt att inte fixera.

Tack för titten, tar gärna emot en kommentar.

lördag 5 januari 2013

Creative Jumpstart 2013

Nathalie Kalbach har återigen dragit ihop ett antal otroligt duktiga scrappare som visar en varsin video av olika tips och tekniker för att få igång sitt scrappande. Vissa dagar är det företag som "sponsrar" med olika utlottningar så man har möjlighet att vinna massa roliga produkter. Hon kallar detta för Creative Jumpstart Summit 2013 och det är helt gratis. Det är bara att anmäla sin mailadress och så får du dagligen ett mail med länk till videon. Ni hittar länk till att anmäla er lite längre ner på denna sida i Nats blogg.
Jag deltog även förra året som då var den första sådan och tyckte att det var ett bra sätt att få koll på lite nytt och få se en del nya talangfulla artister som man kanske inte hade koll på. Än så länge har det varit bra videon och nedanstående sida har jag gjort utifrån tips från Julie Fey-Fan Baltzer. Hon designar bland annat ett antal stenciler för Crafters Workshop.
Det jag har gjort är Gesso i botten (för sidan var lite kladdig med andra färger men jag vill fylla upp sidorna i denna art journal, det syns bla lite lila som inte var vattenfast och har reagerat med gesson...)

Sedan med en stencil med stora cirklar haft på 3 olika färger Distress ink pad med applikatorn. Sedan Chevron stencilen samma 3 färger av distresser, även över samma färgskalor, det gav ganska kul effekt tycker jag.

Därefter en harlequin mönstrad stencil från Dylusions hade jag på lite gul akrylfärg.
En cirkelstencil från Prima/Donna Downey och grön Dylusion fick ge lite mer effekt.
Citatet hittade jag bara i huvudet faktiskt.

Ny teknik...

och om ni spanade in Scrap-Perras blogg igår så såg ni en annan sida med samma teknik.Jag har nämligen haft en liten träff med två tjejer där vi gjorde mest Mixed Media och då visade Paula en artist som heter Teesha Moore och jag har inspirerats av henne. Bilden är från en tidning från Make Up Store med massor av ansikten. Tanken är att man ska inspireras till olika sminkningar och idag ska jag faktiskt få en kurs i detta, jättebra julklapp. Men maken hade nog inte tänkt att jag skulle riva ut bilder för att använda dem i art journalingen, hi hi...

Nåja här är en sida. Röd och gul akrylfärg i botten i mitt album Dyan Revealey. Två olika stämplar från Tim Holtz som ram med svart Archival Ink. Det har jag sedan doodlat med vit signopenna.
Utöver det har jag skapat mönster med olika tag-mönster på en stencil från Crafters workshop som har fått färg och doodling.
Här är fler tags och journalingrader.
Kan säga att det var kul men jobbigt, på något sätt så drar jag upp axlarna när jag doodlar så det var stort behov av att röra på axlarna och ryggen efteråt.

fredag 4 januari 2013

Mor och dotter dag...

dottern hade bestämt att vi skulle ha en mor och dotterdag för att handla kläder till henne för julklappspengar. Och att jag vaknar tvärförkyld just den dagen som det ska ske spelar ingen roll för henne. Dessa kort tog jag med mobilen vid lunchen och skickade dem till min mail för att skriva ut. Och jag ville ha små bilder men inte riktigt så små... men det gick ändå.

Jag utgick från en skiss från Facebook-gruppen En kväll- En utmaning som Malin Sjövall hade gjort och så här blev mitt bidrag.

MME papper, prima blommor, trädekorationer från Studio Calico (helt nya!!!) och lite washitejp i ena hörnet. Bokstäverna är October Afternoon. Jag har även använt en cirkel dekoration från Pink Paislee som jag har färgat in med Distress Ink - Black Soot.



Tack för titten

torsdag 3 januari 2013

Art for myself

Ziro har tillsammans med några av sina kompisar dragit ihop en blogg där fokus kommer vara art journal med inriktning om sig själv och sin utveckling. Den heter Art for Myself och du hittar den här. Jag kommer vara gästdesigner där under två månader. Men det skadar ju inte att göra de övriga månaders teman också.

Januaris tema är "Mina tankar om 2013" och jag gjorde en variant av den. Tror att jag kommer göra en till men visar den här första först.

Den är gjord i min egengjorda bok från en Danielle Steel bok där jag limmar ihop ett par sidor. Denna gång tänkte jag sidorna med lite gesso för att texten inte skulle synas för mycket, då jag skulle använda tissue wrap som är lite genomskinligt.

Färgerna på sidan är blandad akrylfärg med metallic lyster i sig, inka gold och lite distress Ink pad.
Siffrorna är skrivna med fri hand med PITT penna. 
Lite närbild. Orden kommer från en Inkido stämpel som jag har klippt isär.
Och en ytterligare.
Kika in i bloggen Art for myself så kommer du hitta flera som visar sin inspiration under månaden.

onsdag 2 januari 2013

Massor av blommor...

i det här alstret som jag visade i Scrap-Perras blogg i december. Under december var det blomtema och jag tog det ett steg extra (tror jag)...Fler bilder hittar du i Scrap-Perras inlägg här.

Den här tavlan av familjen pryder nu väggen i trappan på väg upp.
Tack för titten och lämna gärna en kommentar.

tisdag 1 januari 2013

Top 10 gällande Layouter för 2012

Det fanns många att välja mellan som jag faktist är nöjd med under 2012. Men jag lyckades få ner det till 10 st. Kan konstatera att det har tillkommit mycket mera färg och kladd till mina layouter i år samt mycket mera blommor.









Vi får se vad 2013 ger för utveckling. Hoppas att ni hade det trevlig igår och går mot ett fint 2013. Jag hoppas på ett år där jag är friskare och orkar mera...