lördag 19 maj 2012

Canvas made with Nat

During the event Scrapbooking med hjärta that we hade in beginning of May (Scrap-Perra, Scrapgalen and Annelies & Mians Scrap & Pyssel together), I took classes with each of the amazing teachers that came to the event.

First I show you the Canvas I made with talented Nathalie Kalbach. Those of you who have looked at my blog during the winter have seen that I have taken online-classes with Nat regarding Gesso and Pan Pastel. And I can tell you, if you have the opportunity to take real classes with Nat or anyone, take the chance. IT IS SO FUN!!!!

Well, the class was to create a canvas with Gesso, stencils, Glimmer-products from Tattered Angels. We should take one black/white photo with us so I took one of my daughter.

First we should loan some stencils from Nat  and I took 4 different that I placed on different locations. One behind the photo, and one big in the corner, a butterfly above the photo and one swirls in the corner on the left side. Over the stencils you had a lot of gesso and while it was wet you placed metal items and cheesecloth in the gesso.

When it was dry (took a while...) I took three different colors of Glimmer Mist and Chalkboard and sprayed over the canvas.
Detail photos of the stencil but you can also see the stamped images that I stamped on tissue paper and then glued with mod podge.
Cheesecloth are fun to have in the gesso before it dries out and also metal of different kinds.
The stencils behind the photo made a perfect background.
Here you can see the final canvas and me together with the amazing Nat that I hope I will see again.
För er som inte orkar läsa på engelska... här är den Canvas som jag gjorde på en av kurserna på Scrapbooking med hjärta, Nathalie Kalback som kursledare. Jag har ju gått online kurser med henne i vintras men kan säga att det är sååå kul att gå en riktig kurs och få träffa henne i verkligheten.

Det vi skulle göra var att ha en canvas i botten, ta fram ett antal olika masker och sedan ha på gesso över maskerna. Medan det var blött så hade vi i lite metall, ostduk och dedan torka... och ha på Glimmer mister av olika slag.

Därefter fick vi stämpla på pappersnäsdukar och sedan ha på dem med hjälp av mod podge, försiktigt då glimmer misten reagerar på mod podge då den är vattenlöslig.

Det var hur kul som helst och det kommer bli fler canvas framöver!!!

torsdag 17 maj 2012

Grävt fram gamla foton...

och insåg att då sonen har fått en ny cykel att man kanske skulle scrappa bilderna på den gamla :) Det var Samuel första cykel som var "stor" och helt utan stödhjul. En del montering som maken var lagom glad över men det var lycka när allt var monterat och han kunde cykla.
Som ni ser på bilderna var det fortfarande kallt för han fick det i födelsedagspresent och han fyller ju år i februari.

I botten en kraft cardstock och vita gesso cirklar med hjälp av en mask. 

Tagen är gjord av en manilla tag och sedan tagit geloatos och kladdat ut och för att färgerna inte skulle stick ut för mycket mot layouten i övrigt så har jag haft på ett lager med gesso utblandat med vatten. Sedan en journaling -rute stämpel.
Mönstrade papprerna är från Crates senaste serie (story teller tror jag den hette)

tisdag 15 maj 2012

Far och dotter!

Även den här layouten gjorde jag på Enköpingspyssels träff i helgen. Eftersom vår dator hade fått för sig att gå sönder förra veckan så var alla våra bilder hos Pers lillebror så fick jag ta vad jag hade hemma. Och jag hade tidigare skrivit ut dessa härliga foton på Per och Kristin så jag valde att scrappa dem. Och jag hittade härliga papper från Echo Parks Note to Self och hittade färger som matchade fotot perfekt. Likaså den lilla journaling rutan : " Your laugh is the best sound I´ve ever heard!"
Metall tagen var eg kopparfärgad (Tim Holtz deko) men jag har färgat in det med Inka Gold.

Svart zig penna runt alla papper, svart signo penna runt fotot, distress ink pad för att göra det lite mer markant runt alla papper. Svarta stänkt med Glimmer mist - Black Magic.

söndag 13 maj 2012

Kladd!!!

Igår var jag på Enköpingspyssels maj-träff och det var super skön dag med scrap, snack med likasinnade och massor av skratt och så ett överdådigt fika bord...Kan tipsa om att i höst är det en övernattningsträff - men skynda dig att anmäla dig för det börjar bli fullt. Mer info hittar du här.
 
Det var skönt att få en dag för sig själv och få scrappa för sig själv för sin skull, det var länge sen med tanke på butiken...:)
 
Nåja, det var tur att jag hade en hel dag och höll på med flera projekt för det är mycket tork-tid när man håller på med kladd. Kommer visa fler saker under nästa vecka men börjar med mitt första försök till kladd som kanske kan liknas med Art Journaling. 
 
Jag har gjort en egen kladd bok med hjälp av instruktioner från min vän Camilla och boken är inspirerad av Donna Downey som har en helt underbar blogg som jag kollar in varje vecka men har inte förrän nu börjat testa att göra liknande saker. 
 
Nåja, nog snackat och här hittar ni mitt uppslag. 


 
I mitten finns en liten flärp så här ser det ut på andra sidan. 

Jag har först gesso i botten, sen har jag lekt med gelatos, modeling paste färgat med akrylfärg, utblandad akrylfärg med vatten, stämplar och bokstäver.

Jag har upptäckt några saker som inte fungerar och vad jag behöver köpa till, ex svart inkfärg skulle jag vilja ha som är vattenfast. Och återigen vill jag ha fler gelatosfärger så det blir att leta vidare...

Vad tycker ni? Tur jag har fler sidor i boken att öva på, hi hi...

onsdag 2 maj 2012

Massor av blommor!!!

Jag har märkt att min scrapstil verkligen varierar, ibland vill jag leka med mycket färg och kladd, ibland ha renare LOs och ibland som här romantiskt och mycket blommor...


Den här LOn visade hos Scrap-Perra för ett tag sedan men det kan ju finna snågra som spanar in bloggen utan att ha passerat Scrap-Perra och tycker att det är ett så fint kort och fin LO att den förtjänar sin chans att även synas här!


Prima papper i botten, härliga lila färger i allt möjligt med komplettering i beige/creme.

tisdag 1 maj 2012

Inspirerats av Primas BAP för April...

Hade tänkt försöka skicka in ett bidrag till Primas BAP för April men orkade faktiskt inte bara begränsa mig till Prima saker så jag valde att göra en LO utifrån skissen ändå. Jag gjorde ju ändå den här i helgen i pauserna från bokföringen så jag ville inte tappa för mycket tid.  Här ser ni skissen.

Och så här ser mitt resultat ut!!!
Hittade ett härligt foto på barnen då vi åkte på vår första resa med husvagnen. Utifrån dem så letade jag bland mina gamla papper och hittade dessa fina papper från Basic Grey. Det "en-färgade" fick bli cardstock och så det andra mönstrade pappret har jag bearbetat med flera färger av distress ink dynor. Sedan har jag ruffat upp kanten med "fotfilen".

Fotot har jag också rivit med fotfilen så att det ser lite slitet ut. Förutom distress ink pad runt hela "cardstocken" har jag här och där haft på lite gul gelatos och kletat ut det med vatten. Lite vit gesso på bubbelplast har fått "stämplat" ut.
 Blommorna då, det är blandat Prima blommor - några vita som jag har mistat med gul Tattered Angels för att passa in. Sen har jag tagit en hel del platta blommor och lagt dem i flera lager för att få en lite högre blomma och egna pistiller. De har även sprayats med lite Tattered Angels och fått lite Glimmer Glaze på sig.
 Gröna löv från Petaloo, trähjärta från Kaiserkraft, pärlspröt från Kort& Godt bland annat. Jag har även klämt dit lite fjärilar från Prima - dels de som är resist canvas men även de gipsade varianterna.
 Jag är supernöjd med LOn och är glad att jag gjorde den även om jag inte skickade in den. Får spana nästa månads BAP och PPP istället.