tisdag 28 februari 2012

Visade den här hos Scrap-Perra för ett tag sedan..

men tycker faktiskt att den är så fin att den kan visas igen här...

Det är på våra barn som badar eller snarare leker i grunt vatten då det var tidigt på sommaren och inte så varmt.

Authentique paper - Journey fick det bli i massor. Jag har även lekt med gesso, Inka Gold och lite Distress Ink Pad.
Hela familjen längtar till sommaren och planerar vart vi ska åka med husvagnen, det trodde faktiskt inte jag för ett år sedan.

söndag 26 februari 2012

Ett till bidrag till Scrapgalens CC

och denna gång var det att följa en härlig skiss från Ulrika och jag valde att följa den ganska slaviskt. Här ser ni skissen.



Jag grävde fram lite kort på sonen när han hade sin skolavslutning i våras och tog fram MME papper som jag har köpt för att just ha till layouter om honom så fick det bli denna gång.

Denna gång valde jag att klippa till det mönstrade pappret i mindre delar och göra som banner som fick en svart Zig-penna som fusksömn.


Stjärnan är gjord med PanPastel med hjälp av en mask från Crafters Workshop, det har kommit så många nya snygga och dottern (6 år) har också förälskat sig i några så vi delar :)

Hittade lite gamla dekorationer i turkost som jag tyckte passade in i temat (att han växer...) och turkost band som jag köpte tillsammans med papprerna.
Stjärnor med hjälp av masken igen.
Jag är väldigt nöjd med LOn, och det är dessutom en LO helt utan blommor, det ni, det var länge sen!

fredag 24 februari 2012

Färg, färg och färg...

en av Scrapgalens tävlingar i CCn som pågår nu var att inspireras av 3 olika annonser och använda minst 2 olika färger. Och jag valde MASSOR!!!

Först i botten har jag använt NeoColor II som är vaxkritor som är vattenlösliga så jag har med en pensel som är blöt "smetat" ut det, målat som en konstig regnbåge. Sen har jag haft på ett lager vit gesso över allt.

Lila hjärta är "målat" med lila PanPastel med hjälp av en Crafters Workshop mask. Det röda hjärtat är målat med NeoArt som är större kritor som jag inte riktigt har fått kläm på, blir att testa mera sen...
Stämplat med Staz On och stänk av Glimmer Glam.
Vanlig svart stämpeldyna och oranga stänk från Glimmer Mist och även PanPastel med hjälp av en annan mask.
Chipboarden är målad med NeoArt och den lila har fått ett lager Crackle Paint, Clear Rock Candy.
Nu håller jag tummarna att jag vinner tävlingen. Hoppas du har spanat in Scrapgalens CC.

onsdag 22 februari 2012

Grattis Samuel!!!

vår lilla grabb blir idag 9 år!!!! Stort grattis, kan inte förstå att tiden har gått så fort. Och jag känner mig inte gammal trots att jag fyller 36 år men när jag tänker efter att jag har en son som är 9 år så inser jag att jag är lite äldre än vad jag kanske känner mig...

Nåja, ett grattis kort har han fått och den gjorde jag som ett bidrag till Scrapgalens CC som pågår. Gamla MME papper i högen och en mer kill-aktig stämpel, borde vara en fotboll men fick nöja mig med en basketboll... Målat med Tombow-pennor.
Insidan ser ut så här, tyckte den blev snygg oxå.

måndag 20 februari 2012

Bidrag till Scrapgalens CC som pågår..

och jag har lyckats göra några bidrag till den. Här ser ni ett av bidragen där jag har tolkat en skiss av Webmosterhelene.

Fotorna är på dottern från i somras när vi var i Karlstad för vår första provtur med husvagnen. Det var vid Kristihimmelsfärd och hade sådan tur att det var superfint väder så ungarna ville leka vid vattnet även om de inte badade så mycket.

Mönstrat papper är Glitz Vintage Blue och glimmer mist på en mask i ena hörnet. Martha Stewart stans med hjärtan har fått jobba lite oxå.

En bukett med blommor på en ram från Kort & Godt.
Enkel titel men det var en sån skön semester och ungarna var så lyckliga!
Hoppas du tittar in på Scrapgalens CC, den pågår till på söndag. Och under veckan kommer du få se några fler bidrag som jag har gjort.

lördag 18 februari 2012

Fina du!!!

Även här har jag lekt med Pan Pastel. Jag skapade mönster på cardstocken med hjälp av en mask och olika färger av Pan Pastel. Jag utgick från kortet på dottern denna gång och tog färger som matchade det.

Sen grävde jag i min Basic Grey låda och hittade mönstrade papper som passade.

En prima fjäril fick också plats tillsammans med en trädekoration i form av hjärta som jag har målat med lite Glimmer Glam som är rosa.
Andra hörnet har olika blommor och dekorationer. De flesta har någon form av mist eller glimmer glam på sig för att ha lite mer extra "sparkle".
Så fint kort på dottern och kul att få scrappa färgglatt...

torsdag 16 februari 2012

Min knasige man...

fastnade på bild så jag har idag bloggat denna hos Scrap-Perra.

För mer bilder och info se där.
LOn har jag gjort utifrån en skiss på Lillblommans nya skissblogg - ny skiss varje månad och du har möjlighet att vinna vinster varje månad.

tisdag 14 februari 2012

Inspiration till Scrap-Perras månadstävling...

för februari månad som Mette har skapat och det var ju att skapa om kärlek men inte till en människa eller djur. Och då jag precis har börjat träna igen som jag ÄLSKAR så tänkte jag att jag gör en LO till min BOM med detta som tema.

Jag hittade ett gammalt medlemskort som jag tänkte ha på LOn, kortet ser annorlunda ut men loggan ser lika ut. Sen passade jag på att leka med Pan Pastel när jag ändå har lånat dem av Helene. Så med hjälp av en Pink Paislee mask så skapade jag mönster med hjälp av svart och orange färg. Tycker det blev en ganska kul effekt.

Sen gick jag lös på mina papper för att hitta något att ha på LOn och hittade ett MME prickigt svart papper och ett Sassafras Lass papper i orangeprickigt.

För att skapa lite mer "drama" så gjorde jag splashar med Distress Stains, funkar perfekt med vissa färger, en del är "torrare" än andra men Black Soot och Rusty Hinge fungerade.
Svart stämpelfärg på en stämpel från Tim Holtz som ser ut som små bubbelplast fick bli pricken över i. Blandade blommor från Prima och Petaloo.
Den oranga färgen blev sååå snygg. Lite journaling så klart.
Hoppas att du hittar något att göra till Scrap-Perras månadstävling.

söndag 12 februari 2012

3 varianter av alla hjärtans dag kort...

Första två korten fick jag från en ide jag såg i ett köpcentrum.

Så jag skred till verket och klippte ut ett hjärta av en bit cardstock. Tog en näsduk och rev av små bitar som jag tussade ihop och limmade fast. När jag var klar så tog jag lite mister (här är det Black Magic och Pink Bubblegum från Tattered Angels) och sprayade lite här och där. Rosa mönstrat papper från Kissing Booth (Basic Grey) på en vit kortbas.
Nästa är i röda toner i stället. Misten är Candy Apple Red och pappret kommer från MMEs Love Me.
Sista kortet fick jag en ide från Karin, som pratade om ihoprullade Kalle Anka pocket sidor. Men jag orkade inte hämta någon pocket så jag tog mönstrat papper istället. Här är det Kissing Booth från Basic Grey igen. Jag gjorde dem olika långa och formade dem till ett hjärta.

På en bit cardstock tog jag en mask och sprayade med Pink Bubblegum i form av prickar. Sen tog jag även en gul mist i forma stjärnor, de försvann lite så jag tog en svart penna och markerade upp dem lite mer.

Bakom hjärtat finns även en Prima stämpel i form av tegelvägg.
Måste säga att jag är supernöjd med alla mina 3 varianter av kort. Nu måste jag bara komma på att göra ett till maken, dessa har ju han sett....

lördag 11 februari 2012

Leker med Pan Pastel...

fick av snälla Helene låna hennes Pan Pastel som hon hade införskaffat då jag ännu inte har hunnit köpa mig några egna vilket var lite dumt då jag har anmält mig till Nat Kalbachs Uber Media kurs om Pan Pastel....

Vad är Pan Pastel då? Du hittar massor av info på den här hemsidan, men det är högpigment färg som du "målar" med mjuka verktyg. Jag testar just nu med sminkkuddar och typ ögonskuggeapplikator. Får nog bli riktiga verktyg sen antar jag... Det som jag ser fram emot att leka med är när du har ex gesso i botten och har på pan pastel så kan du ha på lite vatten och så blir det som akvarell... det ska bli kul att leka med det.

Nåja, en vit cardstock i botten, blåa himmeln är Pan Pastel utsmetad med HMs sminkkuddar... och det bruna nederkanten av cardstocken likaså. Sen är de bruna prickarna också Pan Pastel med hjälp av en Crafters Workshop mask.

Och då jag vill använda tekniken på Layouter så envisas jag med att ha lite mönstrat papper oxå :) här hittade jag ett MME papper som passade in i temat.

Vit tegelsten är en Prima mask som jag har gjort med gesso och runt den när gesson har torkat så har jag haft på lite mer blå Pan Pastel.
Diverse blommor och så har jag sprayat med Glimmer Mist de blåa prickarna med hjälp av en annan mask från Crafters Workshop. Lite Washi tejp finns också på layouten.
Väldigt nöjd med mitt första försök. Har lite mindre provbitar där jag leker med färgerna och nu ska jag in på nästa layout.

onsdag 8 februari 2012

Visade en liten sneek peak på FB här om dagen...

och här kommer hela LOn. Jag har som ni har sett gått online kurs hos Natalie Kalbach Ubermedia Gesso som går ut på att leka med Gesso i olika former. Och en av lekarna ledde till denna LO.

Först en rosa cardstock i botten, sedan har jag klippt ut en tjej från en HM katalog som har fått ett lager vitt gesso på sig. Tjejen har jag "ritat" fram och sedan färglagt med Neocolor II - pennor. En ny favorit som kommer att lekas med mycket. Det är vaxkritor som är vattenlösliga vilket medför att jag ritar på och sedan har på vatten med antingen en vattenpensel eller med fingrarna och kladdar ut.

Sedan har jag även lekt med lite toa-rullar, bubbelplast och annat som knappt syns här på LOn på gesson. Sedan kladdat på med mister av olika slag.

Och mitt mål är ju att kunna använda klet och kladd på LOn så jag tog lite mönstrat papper under fotografierna. Tyckte att jag ville ha lite grönt så letade reda på det och sedan matchade jag med lite svart...

Det lila hjärtat är egentligen näsdukar som jag har limmat fast på en bit papper och sedan målat med vit gesso över så blev det en härlig struktur. Den lila och svarta färgen har jag sedan fått till med Neocolor II. Det lilla svarta hjärtat är gjort med svart Silk clay i en form gjord av Mold n Pour från Ranger. Den vita nyckeln är även den gjort med Silk clay, gul denna gång men målat den med vit gesso och även smutsat ner den med Inka Gold. Inga Gold är även använd på metall-fjärilen. Den var egentligen brons-färgad men tyckte att mer metallisk färg passade bättre.

Den stora blomman har jag gjort tidigare med gesso, en vanlig vit blomma i botten, målat på med gesso och sedan värmt med embossingfön så att det bubblar. Sedan har jag sprayat över med Tattered Angels mister i två nyanser.

Även cherry blooms har fått på sig en dusch av mist för att få lite mer djup.
Ena hörnet med lite kladd och ni ser lite av cirklarna från toa-rullen. Fjärilarna är utstansade på vanligt vitt papper som jag har färgat med olika mister som matchar LOn. Perfekt!!!

Här ser ni även liten närbild på "tjejen", hon har dock ett "musik" ansikte som dottern sa för jag lyckades inte rita ett ansikte denna gång...
Så detta leker jag med just nu så fort jag kan...
Har även anmält mig till hennes Pan Pastel kurs så det kommer bli mer kladd fram över...

Du har väl inte missat att du kan gå en kurs Natalie live i Stockhom på Scrapbooking med hjärta - en kreativ helg den 5-6 maj som är ett samarrangemang mellan Scrap-Perra, Scrapgalen, Mians Scrap o Design och Meavita. Det finns även inspirerande kurser med Ingvild Bolme och Cristy Thomlinson som ni kan gå. Mer info hittar du bland annat på Scrap-Perras hemsida... tillsammans med några andra träffar och mässor ni hittar oss på. Vi har fått in bra med anmälningar så det är bara att hugga DIN plats!