tisdag 31 maj 2011

Kompis LO...

som jag gjorde till min LO som jag gjorde på Mahlins kurs (se mitt tidigare inlägg). För att få samma färger så var det ju lika bra att använda samma mister ;). Denna gång så gjorde jag faktiskt så att jag valde ut fotot direkt, ville ju hitta en till på sonen så att de kan vara nära varandra i albumet ;).

Återigen samma teknik, maska, färga och sedan dekorera.
Lite närbild på allt.
Nu längtar jag tills att jag får göra något i riktigt rosa till dottern som ÄLSKAR ROSA!!!!

lördag 28 maj 2011

En helt annan stil...

på den andra kursen som hölls på Scrapgalens event i mitten av maj. Här var kursledaren Mahlin Wiggur som hade samma tekniker men en HELT annan stil, mycket färg och klet!!

Första regeln var: Ingen väljer foto i förväg!!! Vi hade fått 3 härliga mönstrade papper från Playground (Echo Park, finns även hos Scrap-Perra). Så vi fick börja med att klippa ut massa olika saker, bland annat pilar, border, blommor och annat vi kunde tänkas vilja ha. Sen skulle vi ta tre stycken ramar i wellpapp och lägga dem (tomma) på LOn som vi trodde att vi ville ha dem sen. Sen skulle vi lägga ut lite pilar, diecut, stickers och annat som vi skulle ha som mask (fästa dem med lite "smutsig" tejp på baksidan så att de sitter fast.

Sen blev det att mista med minst 3 olika mister, vi hade fått en skål med 5 olika färger som var färdigblandade i minimister med hjälp av Distress Ink Refiller. Sen var det bara att mista på efter behag. Ett tips är att låta en färg torka i taget så att de inte blandar sig, alternativ att köra med en embossingfön (därav är det bra att ha lite tejp bakom det du maskar så att de inte blåser bort).

Efter det fick vi montera mönstrat papper bakom 2 av de tre ramarna (vi fick fortfarande inte bestämma fotot) och sedan lägga ut pilar, diecut, det vi har klippt ut blommor etc såsom vi behagade.

Sen när ALLT var färdigdekorerat så fick vi välja fotot. Och jag hade tur att jag hittade ett härligt foto på min son som passade perfekt i den stora ramen. Och där efter blev titeln klar också.
Lite närbild på en del av dekorationer. Lite stickles på blommorna och lite pearls och rhinestones där jag tycker att det passar.
Det var kul att få jobba på det här sättet. Jag gjorde även en kompis LO, den får ni se om ett par dagar.

Vill ni se fler exempel från Mahlins kurs, kolla in Scrapgalens blogg.

torsdag 26 maj 2011

Beställning på studentkort...

som jag har bloggat hos Scrap-Perra idag, för att få mer beskrivning och bilder, se Scrap-Perras blogg.

Jag har lekt med härliga papper från Pion Design som såklart finns hos Scrap-Perra.

Jag har gjort två olika vikningar, varav den första är helt ny för mig. Jag råkade springa på den när jag kollade igenom Scrapptorgets blogg. För mått och beskrivning se här!. Jag har bara gjort den som max 6"x6" för att det ska få plats i ett kuvert;).
Så här ser det ut på insidan, då beställaren ville att det skulle vara en ficka för pengar ordnade jag det på det här sättet.
Nästa kort är ett stafflikort, öppnar man upp kortet helt så finns det en ficka för att stoppa i en slant även här eller presentkort.
Väldigt nöjd med båda korten.

söndag 22 maj 2011

Gått på kurs...

hos Scrapgalen förra veckan, kunde ju inte låta bli när min DT-kompis Willea skulle hålla en av kurserna. Och hennes stil har ju jag försökt härma tidigare så jag ville ju ta chansen och lära mig mer.

Willea skapar mycket i en romantisk stil så vi fick 3 mönstrade papper från Bo Bunny´s Gabrielle och lite dekorationer i form av tårtpapper, blommor, brads och en stickers till serien.

Första lektionen var att klippa ut de tre stora fjärilarna på ett av de mönstrade pappret, sen mista blommor och tårtblad så att de skulle passa mer i färgen. Sen var det att edga och chalka kanter och riva lite. Sen var det montering och så här blev mitt resultat. För att se lite av de andras resultat och lite närbild på Scrapgalens DT gäng så kolla in deras blogg...

Lager på lager, fjärilarna behöver inte synas till fullo, inte heller tårtbotten (det var lite svårt att inte klippa i två delar för att spara lite tårtpapper men nästa gång gör jag nog det;))

Titeln med stickers och lite mer dekorationer.
Det var kul att göra så här, ska göra flera och framför allt införskaffa i mera mister ;)

torsdag 19 maj 2011

Bloggar hos Scrap-Perra...

en bild från hela bröllopssällskapet. Jag har hittat en bild från vår bröllopsdag för snart 10 år sedan!!! och kunde inte låta bli att använda papper från GCDs Paris Nights som har hittat till Scrap-Perra.

Mer text hittar ni i Scrap-Perras blogg.
Närbild på ena blomhörnet...
och det motsatta hörnet!
Tack för titten.

torsdag 5 maj 2011

En LO jag gjorde på Scrap-Perras pysselträff i april

ber om ursäkt för blixten på fotot men orkar inte ta ett nytt foto. Har framkallat en del nya bilder, bland annat när barnen åt sin onsdagsglass utomhus i år (glassbilen passerar oss på onsdagar så vi har onsdagsglass hos oss).

Och hittade en passande bakgrund i det här färgglada Sassafras Lass pappret som jag vet inte hur gammalt det är. Cardstock till fotomatta, lite pom poms och så själva stripen nedtill på pappret som finns hos Sassafras Lass.

Lite blommor från Sassafrass Lass (som finns hos Scrap-Perra) och bokstäver och journaling och KLART!
Nu hoppas vi på en fin sommar (precis som påsken var) och många fler glassar.

tisdag 3 maj 2011

Grattiskort till två kusiner...

i påskas hade vi ett stort grattis kalas för dels våra barn som har fyllt år och deras två kusiner på sin fars sida där ena har fyllt år och andra fyller år nu i maj.

Och till kalaset kunde jag ju inte komma tomhänt vad gäller kort. Så jag har gjorde två olika kort till dels en 6 åring och dels till en 4 åring. Jag tog fram lite gamla papper från Sassafras Lass och matchande cardstock.
Här har jag använt en stämpel som är inhandlad från Pysselmyran.
Ganska enkla kort men så är det ju ungefär 3 sek som barnen tittar på den ;) men det är kul att göra dem.

söndag 1 maj 2011

Återigen ett beställningskort..

från min mor till en 6o åring. Hittade några gamla papper från MME som jag har köpt för länge sen som glittrar lite. En vintage bild som jag tror kommer från Kort & Godt. Den vita cirkeln är en ny die som jag har köpt, minns inte alls märket då det var en sambeställning från utlandet med några kompisar. Och så återigen kan ni se mina virkkunskaper. Här har jag gjort en blomma med två nivåer. Och i mitten en Arco Iris från Prima, passar perfekt i mitten. Jag har även investerat i lite spröt från Kort & Godt som passade fint här.
Tack för titten.