fredag 30 juli 2010

Min sjungande dotter...

fick bli inspiration till ännu en tolkning av månadstävlingen på Scrap-Perra som pågår till imorgon-kväll.

Här har jag tagit ett prickigt cardstock i botten och så Indie Girl från Sassafras Lass som hade ett papper med noter på som är perfekt till teamat. Titeln var given för när dottern gjorde iordning stjärn-mönster med trädgårsplockepinn så höll hon på att sjunga Twinkle-twinkle hela tiden Blomman har jag sprutat med lite gold Perfekt pearl som jag har haft i en mist med vatten.
Journalingen är skriven på lite stickers som finns till Indie Girl
Titeln skrivet i många olika stilar, jag tycker det är kul att göra det när det är långa titlar. Och nu prövade jag använda glittriga bokstäver från Prima för första gången, tyckte även det passade teamat ;)

Så spana in Scrap-Perras månadstävling och kika in i butiken och spana in Indie Girl serien, helt underbar.

måndag 26 juli 2010

Mitt första minialbum är klart...

och det är ett djuralbum som jag har köpt för ett tag sedan men inte har tagit mig i kragen att göra klart. Men nu så har jag gjort klart det på mindre än 1 vecka.

Så här ser den ut "stående". Just nu är den bara fastbunden med snöre, jag måste köpa ringar till den så att den blir lite mer stadig. Här är den uppifrån. Första sidan har jag gjort själv, den ingår inte i albumet. Jag har skrivit manuellt ZOO på en kartong (jag tog en tom frukostfling-kartong) som jag sedan klädde med papper. Papprerna jag har använt har jag fått av min kära kompis Paula som är i djurtema allihop. Jag vet tyvärr inte märket men tror att det är ett färdigt pack där det är 2 papper av varje mönster. bild
Jag har ju såklart tagit bilder av varje uppslag men tänkte inte tråka ut er med dem. Principen är att i det färdiga albumet är det 5 sidor, apa, giraff, zebra, noshörning och elefant. Dessa har jag täckt med det mönster som passar så för zebra har jag lyckats ta ett zebra mönstrat papper osv. Sedan har jag utökat albumet med några extra sidor. Framsidan såg ni ovan.
Sen har jag även tagit en lagom stor papp-påse som jag har lagt in som en sida, ena sidan är täckt med mönstrat papper och baksidan har jag häftat fast några biljetter som minne. Och sedan i papp-påsen har jag lagt lite andra minnen, bland annat bokningsbekräftelsen för att visa vad vi har betalat för boendet. Det kan vara lite kul att se om typ 10 år.
Här ser ni baksidan och även hur jag har dekorerat en "djur"sida. Jag har genom tiderna köpt på mig lite djurdekorationer till följd av att vi har åkt till Kolmården och andra djurparker genom åren så jag hade en del dekorationer att välja på.
En "sida" är även två stycket tags som jag har dekorerat. Här ser ni framsidan.
Och så här ser ni att de är två stycken tags, syns knappt på bilden ovan.
Och på baksidan har jag dekorerat med informationsblad och annat som jag hade med mig från Kolmården. Perfekt att ha som minne och journaling.
En egenhändig sida var att göra en ficka av cellofanplast för att kunna ha en karta i över området. I överkant har jag gjort hål med min crop-o-dile och sedan "sytt" med ett snöre. Ville inte bara sätta i kartan utan något skydd för att hindra att den kommer åt foton eftersom den inte är syrafri.
Det finns så klart massa fler sidor att visa men vill inte tynga bloggen med för många. Det var kul att göra det här albumet och kommer definintivt göra fler. Har några här hemma som väntar på mig.

söndag 25 juli 2010

En del i att delta i Tessan blogcandy...

var att tolka en av hennes skisser. Och jag valde skiss nr 43 som ni finner i hennes skissblogg. Jättehärliga skisser, kommer definitivt hämta inspiration därifrån fler gånger.
Nåja, så här blev min tolkning. Jag hade skrivit ut ett foto på dottern då hon äter en Hello Kitty glass och hon har på sig en Hello Kitty klänning (och underkläder men det syns ju inte på bilden ;) och gick loss på Cosmo Crickets Delovely serie. Den har så härliga färger som passade bilden. Titeln blev lång och jag använde massor av olika bokstäver. Jag gillar de här gula bokstäverna som är från Thickers.
Lite övrig dekoration som är av blandad kompott. Ibland är det kul att kolla igenom ens egna gömmor för att se vad som passar.
Så nu har jag uppfyllt alla delar i Tessans blog candyn så nu hoppas jag på att turen ska vara på min sida.

Blog candy hos Tessan...

där man har chans att vinna 500 kr i presentkort hos Landstoken. Spana in Tessans blogg för att se "reglerna".

Hittade ett gammalt foto på maken...

som jag hade glömt bort. Kollade igenom gamla foton från förra året då jag skulle ha några foton från Kolmården resan och då såg jag det här klockrena fotot av maken. Genast kom jag att tänka på de fina journalingrutorna som finns i Bo Bonny Persuasions die-cut papper. Tog ett matchande papper, en svart dotted Cardstock och utgick från en skiss i en gammal tidning av Scrapbooking mm. Lite mer info och bilder finns i Scrap-Perras blogg oxå.

torsdag 22 juli 2010

Ett Krya på dig kort...

till makens farmor som har gått och brytit benen, stackars henne. Det är inte lätt att vara 90 år. Jag tog fram lite Basic Grey papper från Kioshi serien och en lila cardstock och gjorde ett vanligt 15x15 kort, ville inte göra för avancerat till en gammal dam. KRYA är skrivet med Primas bokstäver.

Stämpeln är faktiskt två stämplar, stolen för sig och tjejen för sig, båda från hÄnglar. Jag gjorde så att jag stämplade tjejen först och sedan en gång till på en postit lapp som jag klippte ut. Och den la jag på den stämplade tjejen innan jag stämplade stolen. Då syns bara stolen vid sidan om tjejen såsom de hade varit en färdigmonterad stämpel.
Stämpeln är färglagd med dels distress ink och med tombow pennor. Jag gillar att blanda de två färgsättningarna eftersom det är ungefär samma teknik och jag kan då komplettera färgerna mycket. Jag har även haft på lite glossy på det lila, det syns på bilden nedan.
Och även insidan fick lite dekoration, min heidi swapp mask fick jobba igen och så min vita penna som jag bara ÄLSKAR.
Nu ska vi se till att skicka kortet till gammelfarmor oxå.
Mycket av materialet finns på Scrap-Perra ifall ni vill ha dem för er själva...

tisdag 20 juli 2010

Har ett STORT bekymmer...

när jag ändrade mallen så försvinner mina länkar till de bilder jag har i sidebar. Är det någon annan som har stött på det bekymret och vet hur jag ska åtgärda det? HJÄLP!!!!

måndag 19 juli 2010

Ett grattis kort...

till en kollega som har fått en liten tjej. Och då ville jag göra ett typiskt rosa kort då jag ville använda mig av de här gamla papprerna från Basic Greys Bittersweet och Eva serierna. Prövade en ny stämpel som jag köpte på en mässa här om dagen och målat den med Distress Ink. Kronan har jag haft på lite perfekt pearl, vet att de knappt syns på bilden. Hur använder ni perfekt pearl? Hur sätter ni "fast" den? Berätta gärna era tips, jag håller på och lär mig hur jag ska använda den jag har.

Stämpeln fick dubbla fotomattor, dels en jättestor blomma och så en vanlig rosa fotomatta. Jag tyckte effekten med den stora blomman blev jättefin. För länge sedan har jag köpt ett rosa organzaband med små fötter på som passar perfekt till bebiskort ;)
Jag har även dekorerat insidan. Jag hittade min gamla mask från Heidi Swapp som jag har distressat och fick fram det här fina mönstret. Och så har jag "sytt" en massa runt kanterna.
Nu ska jag se till att hitta ett kuvert för att skicka det till kollegan. Tror inte hon tar sig tid att titta in här nu när hon har precis fått en liten, eller vad tror du?

lördag 17 juli 2010

Äntligen har jag börjat med min BOM

och gjort en LO om mig själv. Nu när vi har en ny kamera så är maken allt oftare bakom kameran och jag hamnar på bild så det finns lite mer foton att välja på för att scrappa.

Idag så utgick jag från den här gamla LOn som jag har gjort för snart 2 år sedan. Även den var utifrån en skiss som jag har någonstans, minns inte vart jag hade hittat den. Jag minns att jag tyckte det var så kul att skapa utifrån den skissen att jag vill använda formen igen. Och här kommer dagens tolkning. Bilden är på mig ;) och för att inte fastna i färgval så gjorde jag den svartvit. Och fördelen var att en del gropigheter i ansiktet kunde trollas bort, super! Papprerna är en av mina nya favoriter, MMEs So Sophie (som finns hos Scrap-Perra).
En enda blomma på LOn, jag gillar dessa från prima, jag undrar dock hur den kommer se ut när jag har stoppat ner LOn i ett album. Här ser ni lite mer detaljbild på några av mina dekorationer, knappar, pins och band.
Över fotot har jag lagt en transparant ram som Scrap-Perra har från MME. Jag lät fotot ha en vit fotomatta som ramen även täcker. Och sedan en brun fotomatta till det.
Själva fotot har jag sedan satt fast på häftkuddar för att få lite höjd på LOn. Journalingen har jag skrivit på en av journaling cards från MME (finns hos Scrap-Perra ;)) och dolt den bakom bilden. Jag har under fotot lagt häftkuddar så att den har en lagom stor ficka så att bara "titeln" på journalingen kortet syns. Detta för jag ville ha lite dold journaling.
Och på ett av de mönstrade papprerna har jag lagt på en rubon och på den har jag penslat över med perfekt pearl i guldfärg. Syns lite på bilden nedan.

Tack för titten och lämna gärna en kommentar, blir SÅÅ glad för dem.

torsdag 15 juli 2010

Vill ni göra mig sällskap som DT hos Scrap-Perra...

så är ni välkomna att söka det för Scrap-Perra söker nu flera DT medlemmar.

Spana in Scrap-Perras inlägg på sin blogg. Deadline 31 augusti 2010.

Ännu mera My Mind´s Eye

som finns hos Scrap-Perra. Det är så härliga färger som finns i serien So Sophie. Passar utmärkt till foton med det gräs-gröna tycker jag.

Här är det sonen som spelar fotboll med en 1 åring och journalingen handlar om hur snäll han är som låter henne fånga bollen emellanåt. Och här har jag öst på med massa knappar som jag har fått av min svärmor, så gå till era farmödrar och mormödrar eller era föräldrar och fråga om de har en knappgömma som ni kan leta igenom. Jag fick hur mycket som helst så jag fick verkligen ta tid och sortera dem efter färg för att kunna använda dem. Och nu har jag några mindre ;)

Mera bilder och materialinfo finner ni i Scrap-Perras blogg. Ni har väl inte missat Månadstävling juli eller erbjudandet som gäller under Juli månad i shoppen? Mer om det finns på hemsidan www.scrap-perra.se

lördag 10 juli 2010

Ytterligare en LO med Cosmo Cricket....

de är så glada och spralliga och passar verkligen mina barns sinnen. Här är en LO med min spralliga dotter. Mer info och närbilder finns i Scrap-Perras blogg eftersom det är gjort med material från mitt DT-kit.

fredag 9 juli 2010

Har gjort en LO om min kära make som Scrap-Perra...

som finns att beskåda närmare i Scrap-Perras blogg. Så skynda dig in dit.
Visst är han snygg min man? Och jag är supernöjd med LOn oxå ;)

torsdag 8 juli 2010

Har spanat in en blog candy

med massor av Sassafras - saker och det är Creative Nenne som firar sin födelsedag. Spana in hennes blogg för att se firandet.

onsdag 7 juli 2010

Var bjuden på kalas i helgen...

och gjorde då detta härliga kort till värdinnan. Jag tog ett cardstock i turkos färg (tropical essence, reprint) och grävde fram gamla spillbitar från October Afternoon. Och det är ju så härligt färgglada. Så det är två mönstrade papper med både fram och baksida.

Kortet är gjort utifrån kortskissen som var en av utmaningarna i Svensk Scrapbookings Midsommarcrop men jag hann inte göra den under tävlingens gång. Detaljbild på pins, den runda har jag faktiskt köpt i en blomsteraffär. Grattis stämpeln är en av mina favoriter, passar till alla åldrar.
Och blommorna är olika primasorter, likaså bladen. Och så en dekorativ pearl i mitten.


Även insidan har fått lite dekorationer, jag hade ett journaling block som jag har använt som mall och fått en journalingruta som jag har distressat. Minibokstäver och lite blommor. Den bruna stämpeln ska säga "njut av livet" men blev lite svårt på kanten.

Härliga färger i dessa papper så kommer ni över dem så slå till.

Bloggade för Scrap-Perra igår...

så spana in Scrap-Perras blogg för mer detaljer och material info.
Ifall du undrar, så är det jag på bilden;) tillsammans med sonen.

torsdag 1 juli 2010

Ytterligare en kollega som lämnar oss...

men det var planerat för han var hos oss på ett utbytesprogram på 3 månader från ett annat EY kontor. Men han ska ju så klart få ett egenhändigt gjort kort;).

Här har jag tagit spillbitar från mitt DT kit från Scrap-Perra med Bo Bunnys Flower child papper och även deras dekorationsstickers och bokstäver. Som dekoration har jag en hög med blommor med brads i mitten och lite löv som matchar i färg.
Sedan har jag sytt med en mörkblå pennar runt allt för att få lite liv.

Jag älskar dessa färgglada papprerna. Jag blir sååå glad av att titta på dem.