onsdag 30 juni 2010

Fotbollskung, det är min son...

och nu när han äntligen har börjat på fotbollsträning (som står på journalingen som ni inte kan läsa;)) så var jag ju tvungen att scrappa bilden där han såå stolt visar upp sig. Jag har använt mig av Bazzills prickiga papper (finns hos Scrap-perra) och gjort en enkel LO utan mönstrade papper. Massor av blommor som dekoration och så har jag SYTT som en rund boll runt (det du, Paula!). Journalingen är skriven på en journaling pad från Pink Paislee (finns oxå hos Scrap-Perra) Här ser ni också hur jag har tagit tillvara på en "baksida" till prima blommor. De har några som är genomskinliga som har lite roliga visdomsord som jag har klippt ut och satt fast med glue dots. Borde eg ta en ny bild på LOn för jag har bättrat på den blå pennan som jag har "sytt" med runt LOn för den har jag även använt runt den vita bården men här syns det inte alls. Och massor av olika blommor i olika former och färger.
Och detaljbild på det som finns i högra hörnet.
Ska göra en kompisLO till denna med lagfotot, får se när den blir gjort.

lördag 26 juni 2010

Ett kort som skulle...

vara med i ett bidrag till Svensk Scrapbooking men jag insåg att jag inte hade läst igenom reglerna tillräckligt noga så jag kan inte tävla med det här kortet tyvärr, men jag kan ju visa det här eller hur? Framför allt nu när jag har lämnat det till en kollega som har gått hem på mammaledighet.

Jag har rotat fram gamla Basic Grey papper, från serien Eva och gjort ett fönsterkort. Framsidan har jag sedan dekorerat med 7 blommor som utmaningen gick ut på. Men det måste vara 7 olika sorters blommor och är det inte det så måste det vara 7 olika färger. Och jag har två av blommorna är samma sort men sedan är det inte 7 olika färger eftersom jag har flera rosa nyanser och det gills inte tyvärr. Men jag får göra ett nytt bidrag imorgon... Insidan har en under titel med olika stickers och sedan har jag skrivit med vit penna lite visdomsord till en nybliven mamma.
Dekorationerna på sidan kommer från Basic Greys stickers för Eva samt en gammal blomma (tror att det är prima).

Mitt bidrag till Bingo LOn...

på Svensk Scrapbookings Midsommarcrop där man skulle välja en rad lodrätt, vågrätt eller diagonalt. Jag valde en rad som hade följande kriterier:
- något rosa
- die-cut
- naturfärgat cardstock
- minst 5 mönstrade papper
- bling

Och mitt bidrag blev följande. Naturfärgat papper blev Bazzills Beach och de mönstrade papprerna är Basic Greys Green at heart. Jag har även använt die-cut från den serien och det rosa bandet. Jag gillar ju Basic Grey så det blev mycket på denna LO;)

Sedan en hel del blommor av olika sorter, Prima, Reprint, nya och gamla. Istället för fotomatta så har jag ritat med en vit penna som jag även i högra hörnet har använt för att rita lite cirklar som har lite pärlor i sig. Titeln skrev jag med jättefina Thickers i orange och vitt som jag tyckte blev väldigt effektfullt. Och undertiteln är med små sticker-bokstäver.

Åhh vad jag älskar de här härligt färgglada papprerna och dekorationerna.

Önska mig lycka till.

Bidrag till Midsommarcrop...

en av tävlingarna var att inspireras av en väldigt färg-grann hippie-inspirerad bil. Ni får gå in på Svensk Scrapbookings forum och spana in bilden ifall ni inte vet.

Men här kommer min tolkning. Jag har använt Bo Bunnys Flower child papper som är härligt färgstarka och fått till denna bild. Det är ett gammalt foto på sonen som är taget för ca 2 år sedan. Och jag ville beskriva hans fas med Varför? frågor (som alla barn går igenom för dottern är där nu som är 3 år yngre)

Lite blandade dekorationer med prima blommor, band från Basic Grey, stickers från Bo Bunny och en stämplad swirl med lite halvpärlor. Journalingen är skrivet på ett kort från Pink Paislee. Titeln är skrivet med Primas bokstäver. Så jag har blandat märken hej-vilt men det fungerar faktiskt (enligt mig;). Jag har även använt studs center till den gröna blomman. Väldigt snyggt att ha i mitten på blommor.
En liten rolig detalj är att jag har klippt ut en del av "baksidan" på förpackningen till några prima-blommor för det står några "visdomsord" som jag tyckte passade temat.
Nu får vi hoppas på lite tur, jag är i varje fall väldigt nöjd med LOn. För att spana in andra bidrag till utmaningen, så gå in på Svensk Scrapbooking.

onsdag 23 juni 2010

Lugn, jag har scrappat..

men det är till Svensk Scrapbookings Midsommarcrop och jag har inte lyckats ändra storleken på bilderna för att kunna ladda upp i forumet. Så ni får snällt vänta tills imorgon för att se lite nytt.

fredag 18 juni 2010

Har ni sett att...

Svensk Scrapbooking har startat med sin Midsommarcrop som även Scrap-Perra sponsrar?

Spana in Svensk Scrapbookings hemsida för information om utmaningarna, jag ska genast skriva ut dem och börja planera för att hinna med så många som möjligt.

Ytterligare en LO för Scrap-Perra

med papper från Pink Paislee som I LÖÖÖÖVVVV!!! Så underbara.

Mer info ser ni som vanligt Scrap-Perras blogg.
Hoppas att ni hittar någon inspiration

torsdag 17 juni 2010

Har bloggat till Scrap-Perra...

med härliga papper från Bo Bunny. För mer info se Scrap-Perras blogg.
Men visst är hon världens sötaste vår dotter?

söndag 6 juni 2010

Jaha, då var det dags igen...

för en tjänsteresa så jag kommer inte ha tid att scrappa något och visa här på bloggen på en vecka. För jag ska till London på tjänsteresa, ska försöka hitta tid att hitta in i en scrapbutik där och kanske hitta något roligt som inte finns här hemma.

Ha en bra vecka.

Om ni går in på Scrap-Perra

så kan ni se hur jag har använt underbara stämplar från Imago. Så spana in Scrap-Perras blogg.

lördag 5 juni 2010

Förra veckan så tackade vi av en kollega på jobbet

som vill pröva något nytt och jag kan ju inte låta bli att göra ett kort till honom. Jag har nyligen beställt lite MME papper som jag ville prova, jag gillar den där sammetskänslan som det ena pappret ger. Så det bruna papprerna är från MME lite nyare serier som jag har glömt bort vad den heter. Den gröna journaling pappret är en gammal MME dekoration som jag har köpt för länge sen.

Sen har jag kompletterat med lite dekorationer från Basic Greys Kioshi såsom ramen och fågeln.
Och för att ta igen färgerna från dem så tog jag lite lila blommor.
Blingen här längst ner är lila men det syns knappt. Även insidan är dekorerad men jag glömde ta kort på det tyvärr...

fredag 4 juni 2010

Hemma tillfälligt över helgen...

så nu får jag möjlighet att lägga upp lite bilder på bloggen. Här visar jag ett grattis kort till en kille som konfirmerar sig men inom den katolska kyrkan. Beställaren ville ha mycket vitt och silver och texten skulle vara det som står på framsidan.

Och jag kom ju på att jag hade några silvriga bokstäver som jag har köpt för länge, länge sen som jag ville använda och då fick jag ju anpassa kortets storlek för att få plats med alla bokstäver :)

Sen lite enkla dekorationer med vita liljor, silvriga band och så silvriga swirls i ena ändan. Där har jag även lite vita blommor med bling i mitten. Jag har även dekorerat med silver Pearl maker lite här och där. På insidan är det lite fler silvriga swirls stämplade och så några silvriga kort som är fastlimmade.

Jag tyckte att det var ett enkelt och stilrent och passar en kille på 9 år.