måndag 30 november 2009

En härlig LO

på min dotter som åker traktor ute på Lådbilslandet. Det syns inte så bra på kortet jag har tagit men hon åker i rosa tröja och shorts och till det har hon Nalle Puh-gummistövlar, hon har härliga ideer den tjejen ;)

Nåja, ett bidrag till Stellas tävling Crazy Times till deltävlingen Skissen. Jag vred på skissen och fick till detta bidrag. Här fick jag verkligen att ta till hjälp av Paula att få till ideer, det är hon som knäckte detta med trafik-ljus som blev verkligen bra på denna LO.

Återigen papper från Making Memories, de utklippta fjärilarna är även från ett av papprerna.
Dekoration är band och en liten fjäril-charms som syns under Lådbilslandet-skylten.

Trots att det inte är min typ av papper så är jag nöjd med utfallet på denna LO, tack Paula för all hjälp och inspiration.

Julkort till...

som är ett bidrag till Stellas tävling Crazy times Kortskissen. Man skulle utgå från en skiss och tolka den. Min är ganska bokstavlig tolkning av skissen men jag är nöjd med hur jag har fått dekorationer och mönster papper. Alla papprerna är från kitet.

Julstämpeln är en Inkido stämpel som jag har embossat i röd färg. Blomman är från kitet och jag har lagt till ett lager med en rub-on på vitt papper för att få lite dimension. Bandet är även det från tävlingskitet men stjärnorna samt knapparna är från min egna samling. Det är ett annorlunda julkort som jag är väldigt nöjd med.

Nu så kommer jag kunna visa lite olika bidrag

till Stellas tävling Crazy times där tiden går ut ikväll. Så jag har ägnat kvällen åt att ladda upp i tävlingsforumet och ska lägga upp några på min blogg. Men hinner nog inte lägga upp alla tyvärr då jag har lite jobb att göra oxå.

Men här kommer mitt bidrag till tävlingen Rubriken. Man skulle välja mellan rubrikerna
1) Ojdå, hur tänkte jag här?
2) Tokigt, Tokigt
3) Helt uppåt vägarna (jag och mina kompisar har funderat på om det var felskrivning eller med flit, ska nog spana in om det finns några bidrag med den rubriken)

Men jag valde första rubriken till ett kort från när Kristin var liten och ville alltid gå till den gamla spisen hos farmor och farfar fastän de blev alltid nervösa.

Papprerna är från Making Memories, alla papper i mitt kom därifrån och måste säga att det har verkligen varit en utmaning att få inspiration av dessa papper. Det är inte alls min stil men har ändå fått till något som jag är nöjd med. Mycket med hjälp av min kompis Paula som har varit guld värd för att få lite tips och inspiration för att få till det.

Men just denna LO har jag faktiskt själv fått till papprerna och dekorationerna som jag är nöjd med.


Tävlingen anger att jag ska ha minst två mönstrade papper samt två dekorationer. Och det har jag fått till här. Alla papprerna kommer från kitet. Knapparna och rubons är från kitet. Dessutom är chipboarden som jag har lagt ett mönstrat papper på under rubriken från kitet.
Så nu får vi se om jag vinner något.

tisdag 24 november 2009

Deltog i en tävling för ett tag sedan...

som fanns på sidan Allt om Scrap. Utmaningen var att inspireras av tidning dvs ha mycket journaling. Och jag tog fasta på det och skrev mycket gällande mina kära små barn om den som syskon.

Jag passade på att använda valfria papper som inte är med i någon annan utmaning som jag har jobbat med mycket på sistone. Så det blev Basic Greys Lime Rickey, helt underbara färger.

Jag hade inget att utgå ifrån så det blev fritt skapande och jag är väldigt nöjd med utslaget.


Dock så vann jag inget på den tävlingen. Men min kompis Paula deltog i en annan tävling, att insprireras av deras logga och hon vann!!! Grattis Paula.

Spana in deras hemsida som du hittar här.

söndag 22 november 2009

Ett grattis kort...

till en kollega som har fyllt år som vi grattade. Jag bjöd även på hembakade muffins men de får ni inte se här ;)

Även detta kort är gjort av scraps och det råkade vara av Cosmo Cricket papper som jag är jätteförtjust i. Fick de här papprerna på scrapträffen som Enköpingspyssel ordnade i höstas.

Här ser ni även en av Penny Black stämplarna som jag har köpt på mig, underbar igelkott som är målade med mina Tombow-pennor.

Siffrorna är Thickersbokstäver.


Jättekul att göra egna kort och ge bort och jag vet att mottagaren blev glad.

Nytt kort...

till en i min omgivning som behöver krya på sig lite. Jag hittade en del scraps från October Afternoon som jag har köpt på Scrapgalen i somras. Målade en av Penny Black stämplarna, underbara möss i olika former, med mina Tombow-pennor.

Provade även min Martha Stewart punch, lite brad och en blomma med bling i mitten. Och ett organza band som jag har köpt för länge sedan.


Så här blev det och jag är väldigt nöjd med kortet. Hoppas att mottagaren blev det oxå.
Jag vill även tacka alla som är inne och tittar på min blogg, ni får gärna lämna ett litet avtryck oxå.

fredag 20 november 2009

Julflaskkort

Jag har gjort ett gäng flask kort som jag tänkte att man kunde ha när man blir bortbjuden i dessa juletider, ex att ge med glöggflaska eller vinflaska. Nu hade vi inga flaskor alls hemma så det blev att fotografera på vårt köksbord.

Här ser ni 4 olika varianter. Tog en röd cardstock som bas till alla 4. Och så tog jag fram mina nya Magnolia stämplar, 2 med motivet Mary Christmas och 2 med motivet Tome med lykta.

Här ser ni första med Tomten. Pappret i botten är förra årets julpapper från Indiko som jag inte använde allt förra året. Målad med TomBow-pennor. Den röda tomteluvan har klarlack för att ha lite mer 3d effekt. Lite blommor och blad för att göra den lite mer levande och så organzaband ovanför god jul stämpeln.
Här är den andra med Tomten. I botten hade jag ett gammalt Forma papper från förra årets julkollektion. Även här målat tomten med TomBow-pennor och klarlack på luvan. Men här har jag också använt grön punchinella bakom tomten. Blommorna var vita från början men jag har färgat dem med mina Distress ink, dels grön och dels röd. Och så röda brads.



Nu till Mary Christmas. Så klart målat med TomBow-pennor, grön punchinella. Även här vit blomma som jag har målat med Distress Ink. Pappret i botten är förra årets Forma julkollektion.


Sista varianten av julflaskkort. Pappret i botten är förra årets Basic Grey julserie (eller ännu äldre, minns inte riktigt när jag köpte den). Här prövar jag en annan variant av dekoration. Så jag har hittat en röd filtband som jag har fäst god jul hälsningen på och så en stickers som jag har köpt från Lagerhaus tillsammans med en pins av märket Maya Road som jag köpte på Mians för ett par veckor sedan.


Nu så ska jag bara se till att bli bortbjuden ;)

En av våra kompisar har fått barn...

och då måste jag så klart göra ett eget kort till henne. Eftersom det var en kille så letade jag reda på mina blå scraps och gick loss på dem.

Provade min nya Martha Stewart punch, ni ser resultatet på det blåa pappret i mitten.
Provade även en av mina nya Magnolia stämplar, ängel som gungar och målade med mina TomBow-pennor.

Hittade även min gamla "Grattis till det nya livet" stämpel och använde blå Distress Ink. Den blåa Distress ink använde jag även att sudda kanterna runt den stämplade texten och ängeln.

Hittade även lite gamla brads, knappar och band i blått och så här blev det blåa kortet.

Jag tror att kortet har kommit fram till mottagaren så jag vågar visa här.


Jag ber om ursäkt för färgskalan, lilla ängeln ser väldigt gul ut i ansiktet men det är sååå svårt att fota vintertid när det typ aldrig är dagsljus. Plus att min kamera behöver uppgraderas.

söndag 8 november 2009

Ytterligare blog candy..

den enda var för scrap och kort vilket passar mig väldigt bra. Även denna (se nedan) finns på Scrapptorgets blog som du finner här.


De har även en tröst blog candy som ni finner på samma ställe.

Hittat en blogcandy

som är i min stil ;) massor med julstämplar. Skulle gärna vinna denna blog candy.

Den finns på Scrapptorgets blog som du finner här. Blog candyn pågår till 30 nov.


fredag 6 november 2009

Har varit och besökt...

Mians Scrap o Design som idag hade nyinvigning i nya lokaler i Enköping. Jag och min kompis Paula kom dit ca 11.30, dvs 30 min efter att hon hade öppnat. Och det var härligt att gå där.

Över 100 kvm med massa scrapsaker, papper, blommor, pennor, punchar, stämplar, ALLT möjligt.

Jag har ju redan handlat så mycket men kunde ju inte låta bli ;)
Det blev:
En punch med löv
En hörnstans som även kan göra scallops
En indiko stämpel med datum/månad
Pins
Band
2 halloween papper Basic Greys serie Eerie
En tidning
En hållare med separata lock för brads etc
En Tim Holtz sax som jag har letat länge efter (glad)
Två varianter av charms där jag och Paula delade på förpackningen

Tror att det var allt.

Dessutom har jag hämtat ut paket från Stellas idag. Jag och Paula hade beställt tävlingskit till Stellas nya tävling SuperDuper. Vi hade båda beställt med My Minds Eye papper i kitet och vi kunde enas om vem som skulle ha vilket kit, vilket var bra. Mitt är i mer rosa toner (då jag ofta scrappar i rosa toner) och Paulas i mer brunt vilket passar henne.

Det var jättefina papper och vi är båda supernöjda med kiten. Det ska bli spännande att börja med den tävlingen. Dessutom hade jag beställt lite Basic Grey Junebug som var på rea samt Pink paislee bokstäver som också var på rea.

Efter shoppingen på Mians åkte vi hem till Paula för att scrappa lite. Vi hade svårt att komma igång och fick inte riktigt ihop något. Ingen av oss blev helt klara med någon LO men vi hann desto mer prat vilket var kul.

Väl hemma efter middagsbestyr, promenad mm har jag ägnat lite tid till att plocka upp och städa i mitt scraprum. Det är nog snart dags för nya foton för det har hänt en del där ute.

torsdag 5 november 2009

Har gjort ett nytt flaskkort...

och denna gång var det Halloween tema. Jag och min familja skulle till min scrap kompis Paula med familj på Halloween middag. Och ska man till en scrap kompis så måste man ju ha med sig egenskapade saker eller hur? Så vi hade med oss en vinflaska och då var jag ju tvungen att göra ett flask kort ;)

Svart card stock och så svart punchinella. Sedan hade jag köpt Halloween klistermärken i USA i våras så jag tog en häxa och en kvast på vitt papper. Samt Happy Halloween kom även med klistermärkerna.
Paula blev väldigt glad i varje fall och det är såå kul att göra flaskkort. Kommer definitivt göra flera.

Imorgon ska jag jobba bara halva dagen, andra halvan ska ägnas åt scrap. Jag och Paula ska åka till Mians nyinvigning av sin nya butikslokal i Enköping. Och så hoppas jag att vi hinner scrappa lite också, jag har ännu inte förhandlat med maken om när jag måste vara hemma.