måndag 31 augusti 2009

Sista bidraget till tävlingen

ett kort till tävligen Valfritt kort. Gjorde ett födelsedagskort till min kompis My som fyllde år. Och eftersom vi scrappar tillsammans så kan man ju inte komma med ett köpt kort ;-)

Så här ser ni det bidraget. My blev i varje fall väldigt glad för kortet.

Nu har jag fått upp alla mina 5 tävlingar i Stellas Sunny Days, så det är bara att hålla tummarna.

OK, orkar ni en till

Jag måste bli bättre på att fota mina färdiga LO, det blir sån konstig vinkel när jag håller kameran.

Men här är min tolkning av Skissen i Stellas Sunny Days tävling.
Väldigt njöd med den är jag. Det är på min kära make som är föremål för denna LO.


Lite detaljfoton som jag glömde göra i mindre format, sorry.



Och jag fick "hemläxa" av min kompis Paula att bearbeta den lite, så jag sydde runt kanterna och gjorde lite stämpling etc, så om jag vinner tävlingen får jag tacka Paula på något sätt.


Och så nästa LO

Detta är till utmaningen Valfri LO i Stellas Sunny Days. Jag hade hittat en skiss i en tidning som jag ville använda. Samt i paketet för tävlignen hade jag sån där genomskinlig sak att ha ovanför fotot.

Så det blev lite att leta bland gamla foton och så hittade jag det här gamla fotot av Samuel.


Närbild på blommorna under fotot.


Närbild på andra dekorationer. Har tagit en chipboard som jag har målat med crackle paint som jag fick låna av min kompis My.

Nästa kort till tävlingen

Här ser ni ett kort som jag har gjort utifrån Kortskiss-tävlingen till Sunny Days på Stellas. Men det dröjer innan någon får kortet från mig för stämpeln är en sommar psalm.



Närbild på hörnet där jag har först satt dit en rub-on och sedan en blomma över med knapp.
Och så flera rub-ons med mönster som sticker ut.

På andra sidan hade jag lite chipboard som jag hade målat guldfärgat samt en stjärna som dekoration.


Nu så blir det rally i nya LOn och Kort.

Här kommer första LOn till SunnyDays tävling på Stellas. Det är utifrån Skissen som jag har tolkat med mina Pink Paislee papper som jag fick.

Jag är väldigt nöjd med denna LO, den är inte alls i den normala stilen som jag brukar ha men tycker att jag har fått till den ändå. Har tom lyckats använda de chipboard som fanns i paketet.


Närbild på journalingen och del av titeln.



Närbild på lite dekoration till höger på LOn.

Och så på dekoration till vänster. Är ganska nöjd med hur jag använde de delarna som var inne i chipboard-dekorationen. Och så har jag garn i de genomskinliga knappar (som knappt syns), vågar knappt ha knappar utan garn som min kompis Paula har präntat i mig.

söndag 30 augusti 2009

Ny LO klar

En dubbel LO i rosa toner med mig och dottern lekandes i Mulle Meck land. Det är med Basic Grey papper som jag älskar, här är det serien Eva. Jag har gjort LO utifrån en skiss där jag har använt samma skiss på en liknande LO fastän då med maken och sonen som ni kan se om ni kollar några inlägg bakåt.

Här ser ni hela dubbel LOn.


Närbild på vänster sida. Titeln är skriven med flera olika typer av bokstäver och ordet "liten" har jag gjort själv. Ganska nöjd med den faktiskt.



Närbild på höger sida. Har ritat lite skaft och blad till blommorna som blev ganska bra faktiskt.
Runt fotorna så har jag ritat lite med en grå pennar som en extra fotomatta men det syns inte på fotot.


lördag 29 augusti 2009

Snart så ska ni få se lite nytt...

jag har gjort klart 5 av 6 tävlingar till Stellas Sunny Days. Jag har dock bara inte lyckats skapa ett konto för att kunna ladda upp i tävlingen vilket är ett krav innan man får publicera dem i bloggen.

Men jag hoppas att mitt konto snart kommer igång och jag kan lägga upp dem här.

Har bara en tävling kvar att göra. Men det kräver att jag hittar några bilder på någon hårddisk för utskrift. Jag vet vilka bilder jag vill ha men har ingen aning om var de finns. Jag hoppas att maken kan hjälpa mig imorgon.

fredag 28 augusti 2009

Blog candy igen...

som jag råkade hamna på. http://bitte71.blogspot.com/2009/08/bloggcandy.html

Det såg ut att finnas mycket fint att vinna. Så kika in om ni vill.



måndag 24 augusti 2009

Ni får ha tålamod...

men jag är just nu i Oslo och kommer inte kunna scrappa på hela veckan så ni får vänta till nästa helg innan ni kan se något nytt på bloggen.

Vi syns sen.

måndag 17 augusti 2009

Hittat nya tävlingar att vara med i...

som jag spanade in via min kompis Mys blogg.

Det är bloggen BellaMio som firar 1 år. Och det firas med Bloggcandy som jag vill gärna vinna.
Alltid kul att försöka ;)


Sedan så fick jag även nys på en till utlottning, Kort i Fokus blogg som har ett antal stämplar i potten vilket alltid är välkommet för mina kort.

Sen scrappkväll i lördags...

och jag kämpade i princip bara med en LO som tog väldigt lång tid på sig att bli klar. Är nu i princip klar med den, ska bara komma på en titel till den.

Så nu har jag två LOs klara till Stellas Sunny Days tävling men jag kan ännu inte visa dem i bloggen för jag har inte laddat upp den på Stellas hemsida ännu ( har inte lyckats förstå hur jag ska göra det men ska snart ta tag i det).

Men vill ni se vad My jobbade med så kolla in hennes blogg.

lördag 15 augusti 2009

Handlat idag igen...

det är en dyr hobby det här ;) men kul.

Mina kompisar My och Paula (eller My mest) hade nosat upp en butik som finns i Gustavsberg som även har en webbutik också. Weralena heter den och vi åkte dit för att shoppa lite.

Eftersom det var tre barn med så hade jag med mig ett spel till dem samt min dator så de fick titta på lite film medan de väntade. Och det behövdes. Det fanns jättemycket att titta på och framför allt PAPPER i stora lass.

Så en hel del shopping blev det och resultatet ser ni nedan. Hon har i många fall billiga priser jämfört med andra sidor jag har tittat på.

En del glaserade brads, vanliga brads, band, stämplar, hörnstans och chalk fluid.

Och så en hel del papper. En del papper kostade så lite som 2 kr!! så det var bara att frossa.
Det blev en del kända godingar som Basic Grey, My Minds Eye men även en del okända.
Och så lite cardstock också.


Nu ska jag hem till Paula och där finns My också och vi ska scrappa ikväll. Har gjort klart min första layout för Stellas tävling Sunny Days, ska försöka påbörja nästa layout eller så blir det ett kort.

onsdag 12 augusti 2009

Har provat att färglägga med mina TomBow pennor

som jag köpte i somras från Scrapgalen. Jag fick köpa en Magnolia stämpel från min kompis My (för hon har inte fastnat i stämpelträsket ännu men kommer att göra det ;) ).

Så här kommer mitt första försök. Är ganska nöjd med den. Har lärt mig massor i varje fall.



Nu måste jag ju införskaffa mig fler stämplar.

Mitt paket från Stellas har kommit

Jag handlades på Stellas i helgen. Dels så handlade jag lite bokstäver, Basic Greys Marrakech samt Pink Paislees bokstäver. Jag köpte även lite chipboard figurer i Pink Paislee sam MMEs Journal och Titlemix.

Nu har jag lite mer dekorationer att använda på mina layouter.


Men framför allt så handlade jag Stellas tävlingsmix paket. Först en för den som pågår nu Sunny Days. Då valde jag papper i Pink Paislee som jag aldrig har haft. Det var min kompis My som uppmanade mig att välja något annat än Basic Grey (förstår inte alls vad hon menas ;))

Så är här ser ni alla papper och dekorationer som var med i tävlingskitet. Det blev lite extra papper för tydligen så var Pink Paislee på rea i shoppen (tack Stellas).

Nu får jag lägga manken i så jag hinner göra bidrag till alla 6 tävlingar. Sista tävlingsdatum är 31 aug.


När jag ändå handlade så passade jag på att köpa tävlingskitet för nästa tävling som heter Crazy Times. Då valde jag Making memories. Det var en hel del papper som jag normalt inte skulle använda så det kommer att bli en riktig UTMANING. Men jag har till den 30 nov som tur är ;)

Första Vintage LOn klar

Jag skrev för ett tag sedan att jag hade fått en utmaning från min kompis ScrapMyran om att göra en vintage LO med hjälp av de papper och dekorationer som hon hade satt ihop till ett kit åt mig.

Det har tagit ett tag men nu är jag klar. Och ni ser den nedan.

Jag har använt mig av allt i kitet. Det ena mönstrade pappret handrita jag på och klippte ut för hand. Det andra mönstrade papperet hade jag under fotot som fick krämfärgat fotopapper. Pappret med noter på skrynklade jag ihop och hade lite Fluid Chalk, cheshnut på (syns inte så bra på bilden)

Mina egna tillägg är ringen som jag har fäst det bruna bandet i, creme färgade fotomattan, bradsen i blommorna samt garn i knapparna och till det som jag har sytt fast spetsbandet med.

Närbild på blommorna, samt pärldekorationen (vad det nu heter)


Närbild på de andra blommorna. Rosornas skaft har jag försökt krulla ihop lite för att det ska vara lite mer än bara blommor.


Medaljongen (eller vad det är) är fast i det rosa Organzabandet och hänger så fint där. Där ser ni också att jag har vikt ihop spetsbandet och sytt fast det med lite rosa garn.


Jag är ganska nöjd med min första Vintage LO. Kommer nog göra fler men jag behöver se lite andra layouter i den stilen. Så om ni har några bra tips på bilder som jag kan titta på så länka gärna till dem i er kommentar.

tisdag 11 augusti 2009

Finns det scrapbooking butiker i Oslo?

Jag ska till Oslo om ett par veckor för jobbets räkning. Är så klart intresserad av att kolla in scrapbooking butiker där.

Är det någon som har tips på vad jag ska spana in får ni gärna lämna dem till mig.

måndag 10 augusti 2009

Gjort ett födelsedagskort

Har gjort ett födelsedagskort till min mans kompis som fyllde 35. Är ganska nöjd med den trots att jag fick skapa under kaos, hade 4 barn som sprang omkring här hemma och jag fick ta med det jag behövde till matbordet för att skapa kortet.

Hade helst velat ha vitt kort men hade inget färdigt så det fick bli ett grått med en del October Afternoon papper. Hade också velat pröva min nya Tombow pennor på någon stämpel men det fanns inte tid för det.




Men det kommer fler tillfällen.

söndag 9 augusti 2009

Även ni som inte har google konto etc

kan nu lämna en kommentar, hoppas jag. Jag har ändrat en inställning så nu borde det vara fritt fram.

Men det vore kul om ni kunde skriva under med ett namn så att jag vet vem det är i från :)

Ytterligare en tävling...

denna gång finner ni den på Nillas blog Live it! Scrap It! http://liveitscrapit.blogspot.com/2009/08/nillas-blog-candy-4.html.

Det finns mycket inspiration att finna där. Kika in du oxå.



Nu har jag hittat min blog candy tävling...

Jag har hittat en tävling som är av mitt favvo märke Basic Grey. Jag har nyss hittat till sidan men det verkar som om de har tävlingar varannan vecka. Vilken lycka!!

Så önska mig lycka till.

Tävlingen finns på http://basicgreychallenges.blogspot.com/

Där ska jag titta in igen.





Nytt försök att vinna blog candy...

Nytt försök att vinna en blog candy. Den finns på http://clairebsd.blogspot.com/2009/07/my-blog-candy-giveaway.html.

Önska mig lycka till.



fredag 7 augusti 2009

Mitt paket från Panduro har kommit!

Fick ett mail förra veckan om att det var rea på Panduro (tror den har hållit på ett tag) så jag gick in och hittade en del saker nedsatt som jag passade på att köpa.

Lite olika brads, stickers, charms och fotohörn ser ni nedan.


Jag håller även på med att göra en del kort så nu köpte jag gråa och röda kort som jag tänkte använda till att göra julkort. Köpte även gråa kuvert, de röda var slut.

Så köpte jag även babyrosa och babyblå kort för jag tänkte ha till grattis till bebis kort. Dock hade de något konstigt glitter på sig så vi får se om de blir någon höjdare att använda.


Köpte även en hel del chipboards, både som var färdigfärgade/mönstrade men även sådana som inte har någon färg på sig för att se om jag blir bättre på att använda den.

Jag köpte även vanlig kartong för jag har en ide om en receptbok till mina juice recept.



Sen hittade jag även lite papper som kostade runt 2-3 kr styck vilket kändes billigt.


Så imorgon blir det att sortera in i mitt scraprum och börja scrappa.


torsdag 6 augusti 2009

Har fått en utmaning

Igår kväll hos ScrapMyran så fick jag en utmaning. Jag fick ett kit med papper och dekorationer som jag skulle använda till att göra en Layout i Vintage-stil. En stil som jag ALDRIG har gjort en Layout till.

Så först måste jag spana lite på nätet för att förstå hur den stilen fungerar, hitta ett foto och sedan sätta igång. Det blir en utmaning.



Närbild på dekorationerna. Jag MÅSTE använda medalongen eller vad det heter i min layout.



Cardstocken är brun och mönstrade papprerna går i brunt också.


Återkommer med bild när jag har fått i ordning på detta. Tack ScrapMyran för utmaningen.

Scrapkväll med vänner

Igår var jag hos ScrapMyran och scrappade med henne och en till kompis. Vi höll på hela kvällen även om jag gav upp först :).

Men två alster fick jag ihop. Först denna med barnen som äter lördagsgodis. Jag använde ett annat av mina favoritmärken, 29th Street Market av My Mind´s Eye. Och så använde jag blings för första gången i några av blommorna.



Därefter så gjorde jag denna layout av dottern som provar en jobboverall som egentligen är köpt till storebror men hon var ju tvungen att prova den. Farfar har lite mark som han sår vete och korn på och barnen brukar åka traktor och tröska när de hälsar på.

Här har jag använt Basic Greys Marrakech papper samt några av deras brads. Grävskopan kommer från ett You Do kit köpt för länge sedan.


Närbild på själva titeln.

Jag är nöjd med min kväll igår.

onsdag 5 augusti 2009

Ska försöka vara med i en tävling

Har fått nys om en tävling där man kan vinna denna fina väska med blog candy så jag vill ju så klart försöka vinna den.


Själva tävlingen finner ni på denna blogg Kamillas lilla krypin på nätet : http://kamillasscrapping.blogspot.com/2009/08/blog-candy.html

Håll tummarna för mig.

Min senast klara LO

Har ju hunnit göra en del LOs så jag kan ju inte ladda upp alla men kan ju börja med den senaste.
Det är en dubbel LO som jag gjorde nyligen. Det är sonen och maken som leker på Mulle Meck-landet i Solna. Håller på med en kompis bild av mig dottern med samma lekgunga så jag hoppas kunna lägga upp den snart.



Här är närbild på den ena sidan. Jag har vanlig vit papper som cardstock. Sedan har jag använt Basic Greys Granola olika papper. Jag ÄLSKAR Basic Grey. Brukar köpa på mig alla deras serier, kanske inte direkt utan väntar till de reas ut någonstans. Har även titel och dekoration med Basic Greys chipboards.



Närbild på den andra sidan oxå.

Mitt pysselrum

Tänkte låta er får se hur det ser ut i mitt lilla krypin som min man har varit snäll nog att låta mig göra i ordning så jag kan scrappa i lugn och ro. Perfekt när man vill låta saker ligga framme och jag slipper lägga tid på att plocka undan.

Först framifrån. Bordet är ett gammalt matbord som vi tog från svärföräldrarna (de skulle elda upp den). Vi kapade på sidorna och de bitarna som blev kvar har vi använt som hyllor på väggarna. Jag vände upp och ner på dem, satte en spånskiva överst och så är de perfekt att använda som hyllplan och man ser den fina gråa färgen neråt. Konsoler köpte jag på Ikea och målade dem gråa så passar de in. Sedan har jag en blompinne mellan konsolerna där jag kan hänga upp krokar så jag har lite mer förvaringsutrymme.

I lådorna förvarar jag sedan kort, band, minnen från olika aktiviteter såsom biljetter mm.

Närbild på väggen framåt. Där hade vi upp en målad plywoodskiva som jag har bett min kära maken skruva upp. På den har jag en bygelstång från Ikea med krokar från Ikea. Jag har även vanliga krokar på skivan där jag hänger upp lite olika saker.

På sidan ser ni lite av Ikeas trälådor som jag också använder till förvaring av olika saker.


Här ser ni förvaring av papper. Vi köpte en liten Expedit. De översta hyllorna har jag sedan gjort till förvaring av cardstock genom att borra i små hål och haft i små hållare ofta används till olika Ikea möbler (vi köpte extra).

Nere till vänster har jag en låda med mina mönstrade papper. Och nere till höger finns mina album.



Jag är inte klar med allt så det kommer säkert att ändras och jag kommer då visa nya bilder på mitt lilla krypin. Måste exempelvis hitta förvaring av mina scraps. Helst i färgordning. :)